Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Facebook-mainonta: mainokset

Facebook -mainonta on toiminut jo pitkään moneen eri tarkoitukseen, mutta Facebookin toimivuus markkinoinnissa on vahvasti yrityksen toimialasta ja kohderyhmästä riippuvaista. Esimerkiksi keski-ikäiset käyttävät yhä paljon Facebookia, mutta nuoret käyttävät enemmän muita sosiaalisen median alustoja.

Facebook-mainonta

Erilaisia tavoitteita Facebook -mainonnalla

Tiedotus

Monet kaupungit ja julkisen sektorin tahot ovat huomanneet Facebookin mahdollisuudet tiedottamiseen tärkeistä asioista. Kunta saattaa tiedottaa näkyvästi kouluhankkeista, koronarokotuksien tilanteesta, kunnan aktiviteeteista ja niin edelleen. Nämä postaukset voivat kuulostaa tylsiltä, Mutta tiedotus tavoittaa silti ison joukon ihmisiä ja viesti saadaan perille paremmin kuin esimerkiksi kotisivujen tai perinteisen lehden kautta.

Brändäys

Etenkin aloittavat yrittäjät, jotka toimivat hyvin kuluttajapainotteisella alalla, käyttävät Facebook -mainontaa brändäykseen. Facebook -mainonta onkin hyvä tapa tuoda omaa osaamista esille. Myös jo vankan jalansijan saaneet yritykset ylläpitävät brändiä edelleen Facebookissa.

Asiakasvirran ja myynnin kasvattaminen

Brändäyksen lisäksi Facebook -mainonta mahdollistaa myös asiakasvirran kasvattamisen omille kotisivuille tai verkkokauppaan. Suppean tuote-esittelyn jakaminen Facebookissa saa kiinnostuneet asiakkaat etsimään lisätietoa yrityksen kotisivuilta ja kun tuote vastaa odotuksia ja tarpeita, niin siitä on helppo tehdä ostoskin.

Orgaaninen postaus vai maksettu mainos?

Pääsääntöisesti Facebook -markkinointi voidaan jakaa kahteen kategoriaan: orgaanisiin postauksiin ja maksettuun mainontaan. Molemmat toimivat markkinoinnissa, mutta yritykset saavuttavat maksetuilla mainoksilla usein parempia tuloksia. Orgaaniset postaukset saattavat kuitenkin olla enemmän kuluttajien mieleen, sillä ne eivät välttämättä ensivaikutelmalta ole edes mainontaa.

Orgaaninen mainonta on ilmaista

Orgaaninen mainonta on yrityksen tai yrittäjän omalla seinällä tekemien postausten seurauksena syntynyttä mainontaa. Vaikka postauksen tarkoituksena ei olisi alunperin markkinointitavoitteiden saavuttaminen, niin yrityksen ja yrittäjän Kannattaa pitää mielessä markkinointinäkökulma jokaisessa postauksessa. Orgaaninen mainonta tavoittaa myös ne asiakkaat, joilla on mainosten esto-ohjelma käytössä selaimessaan.

Maksettu mainos mahdollistaa kohdentamisen

Vaikka kuluttajat rakastavat orgaanista mainontaa enemmän kuin maksettua mainontaa, niin maksettu mainos toimii yhä loistavasti yrityksen tarpeisiin. Siinä missä orgaanisen mainonnan näkevät vain yrityksen seuraajat ja he päättävät miten pitkälle postaus leviää jakojen kautta, niin maksetulla mainoksella yrittäjä itse vaikuttaa siihen ketkä kaikki näkevät yrityksen mainoksen.

Yleinen käsitys on, että maksettujen mainosten yli skrollataan nopeasti, mutta huolellisesti suunniteltu mainoskampanja saa kohderyhmän asiakkaat pysähtymään tuotteen kohdalle ja hakemaan tuotteesta lisätietoa. Myös asiakkaat saattavat hyvin nopeasti tehdä ostopäätöksen ja ostaa tuotteen.

Maksetun mainoksen toteuttaminen vaatii Facebookin mainostilin, jonka kautta voi mainoksia laatia, hallinnoida laskutusta ja saa mainoksen toimivuudesta tärkeät tilastot. Facebookin sääntöihin kannattaa perehtyä huolellisesti, ettei käy niin ikävästi, että Facebook sulkee mainostilin. Facebook on tullut hyvin tarkaksi sääntöjensä noudattamisesta eikä sen tarkemmin kerro yrittäjälle syytä tilin sulkemiseen.

Erilaisia Facebook -mainoksia

Facebook -mainonnassa on monenlaisia tapoja markkinoida ja se mikä niistä on paras tapa riippuu pitkälle siitä mitä markkinoinnilla halutaan saavuttaa ja mikä on postauksen viesti. Myös sillä on paljon merkitystä postaustyypin valinnassa onko kyseessä maksettu mainos vai natiivipostaus.

Videot

Yhä useampi yrittäjä on alkanut suosimaan Facebookissa videomuotoisia postauksia. Mainosvideon tekeminen ei kuitenkaan ole nopea juttu ja videon laatuun kannattaa panostaa. Myös ammattilaisen apua kannattaa harkita. Video, jossa on kuvan tai äänenlaadussa ongelmia ei houkuta ihmisiä katsomaan videota loppuun.

Videot voivat toimia yhtä hyvin niin orgaanisessa mainonnassa kuin maksetussa mainonnassa, mutta videon pituuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Maksetussa mainonnassa video kannattaa pitää lyhyenä kun taas orgaanisessa postauksessa videon pituus voi olla pidempi.

Teksti ja kuvapostaus

Tekstipostaus yksinään toimii äärimmäisen harvoin, joten postauksen yhteyteen on hyvä liittää myös kuva. Kuva kiinnittää huomion postauksessa, mutta kuvankin pitää tukea varsinaisen tekstin sisältöä.

Facebookissa tekstiä voi olla paljonkin postauksessa, mutta maailmasta on tullut hyvin hektinen paikka, joten postaukset kannattaa pitää tiiviinä ja tehdä niistä mahdollisimman helppolukuisia. Koska kappalejaot eivät välttämättä toimi postauksissa kuten on alunperin ajateltu, niin lukemista voi ja kannattaa helpottaa käyttämällä emojeita.

Slideshow ja karuselli

Maksetun mainonnan puolella tuttuja ovat slideshow- ja karusellimainokset. Nämä mahdollistavat useamman tuotteen esittelyn yhdessä mainoksessa, jolloin tuotteiden valikoimissa voidaan huomioida erilaisia kohderyhmiä paremmin.

Facebook -mainontaa kannattaa kokeilla

Facebook -markkinointi on toimiva monessa tilanteessa ja sitä kannattaa kokeilla. Aluksi kannattaa miettiä markkinointityyli, postaustapa, postaustiheys ja testata sopiva postausaika, jolloin tavoittaa kohderyhmänsä parhaiten. Tämän jälkeen markkinointia voidaan kehittää tulosten pohjalta paremmin toimivaan suuntaan ja hyvin nopeastikin muuttaa markkinointisuunnitelmaa, jos tulokset eivät ole riittäviä.

Ota yhteys, kun haluat keskustella Facebook -mainonnasta

Menestystarinat on kokenut ja luotettava kumppani toimittamaan laadukasta Facebook-mainontaa yrityksellesi, ota yhteyttä nyt!

Lisää luettavaa Facebook -mainonnasta

  • Lue 5 vinkkiä Facebook -mainonnasta
  • Facebook-mainonta vai Google Ads?
  • Google -markkinointi nykyaikana
  • Maksuton Facebook-mainosten rakennustyökalu (US, Adobe)

The post Facebook-mainonta: mainokset appeared first on Menestystarinat.This post first appeared on Menestystarinat Blogi, please read the originial post: here

Share the post

Facebook-mainonta: mainokset

×

Subscribe to Menestystarinat Blogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×