Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Outbound- ja inbound-markkinointi

Nämä kaksi termiä esiintyvät usein markkinoinnista puhuttaessa. Tiedätkö, mitä niillä tarkoitetaan?

Outbound-markkinointi

Outbound-markkinointi on perinteinen markkinointimalli, jossa tavoitellaan asiakkaita sekä yleisen mediamainonnan Avulla että henkilökohtaisen yhteydenpidon kautta. Viestin keskiössä ovat tuotteen tai palvelun ominaisuudet.

Outboundissa myyjäosapuoli on aloitteellinen ja lähestyy potentiaalista asiakasta tuotekeskeisen viestinsä kanssa. Kommunikointi on yhdensuuntaista ja ”työntävää”. Viestiminen tapahtuu markkinoijan kontrollissa olevilla viestintäkanavilla ja markkinointikampanjoiden kautta, joilla yritetään saada vastaanottajan huomio. Outboundia kuvataan usein megafonilla huuteluksi.

Perinteisiä outbound-kanavia ovat radio, tv, printtikuvastot, ulkomainonta ja telemarkkinointi. Outboundilla tavoitellaan nopeita tuloksia. 

Inbound-markkinointi

Inbound-markkinointi ei ole keksimällä keksitty markkinointimalli, vaan se on seurausta internetin synnylle. Verkko mahdollistaa oma-aloitteisen tiedon etsimisen ja lukemattomien vaihtoehtojen vertailemisen ennen ensimmäistäkään yhteydenottoa myyjään. Inbound-markkinoinnin keskeisenä ajatuksena on, että asiakkaalla on valta ja he tulevat yrityksen luokse omasta halustaan. Asiakkaita houkutellaan yrityksen pariin heitä hyödyttävän sisällön avulla, jopa magneetin lailla. 

Aivan ensimmäisenä yrityksen tulee varmistaa sen näkyvyys hakukoneissa. Hakukoneiden käyttö on luonteva osa ihmisten arjessa toimimista. Hakukoneoptimoinnin ja hakusanamainonnan avulla yritys on esillä juuri sillä hetkellä, kun potentiaalinen asiakas etsii sen tarjoamaa tuotetta tai palvelua. Asiakkaan tarpeeseen osuva hakutulos tuo hänet parhaimmassa tapauksessa yrityksen verkkosivuille ja häntä auttavien sisältöjen pariin. 

Yritys tarjoaa asiakkaille heille merkityksellistä sisältöä, auttaen, opastaen ja verkostoille näkyen. Osuvalla sisällöllä tuotetaan asiakkaille todellista lisäarvoa sekä korostetaan myyjän asiantuntijuutta. Tuotetietoutta voidaan jakaa vaikkapa siihen liittyvää käyttökoulutusta tarjoamalla. Yritys voittaa asiakkaan luottamuksen häntä auttaessaan. Kommunikointi on kaksisuuntaista ja vuorovaikutteista. Tavallisimpia sisältöformaatteja ovat uutiskirjeet, blogiartikkelit, some-julkaisut, oppaat, webinaarit ja videot. 

Outboundissa tuloksia toivotaan syntyvän nopeasti, mutta inboundissa korostuvat jatkuva tekeminen ja asiakkaan pitkäjänteinen lämmittäminen häntä palvelevien sisältöjen avulla. Olennaista on tarjota tarkasti kohdennettua sisältöä oikealle kohderyhmälle ja tiettyyn vaiheeseen asiakkaan ostoprosessia. Tässä toimivat apuna ostajaprofiilien määrittäminen ja ostopolun rakentaminen. Hyvin palveltu asiakas antaa yritykselle todennäköisesti luvan lähestyä häntä jatkossakin. Ja näin asiakasta lämmitetään pikkuhiljaa ja saatellaan eteenpäin ostopolulla.

Tarvitsetko apua digimarkkinoinnissa?

Ota Menestystarinat avuksesi. Tehtävänämme on tuottaa asiakkaidemme liiketoimintaan mitattavaa lisäarvoa digitaalisen markkinoinnin avulla. Menestystarinoiden palvelut perustuvat tutkittuun tietoon verkon käyttämisestä. Tärkeimmät tietolähteemme ovat Statista -tutkimusportaali ja verkkoanalytiikassa Google Analytics lisäosineen. Ota yhteyttä Menestystarinoihin!

The post Outbound- ja inbound-markkinointi appeared first on Menestystarinat.This post first appeared on Menestystarinat Blogi, please read the originial post: here

Share the post

Outbound- ja inbound-markkinointi

×

Subscribe to Menestystarinat Blogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×