Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

10 Mythes over seks ontkracht.

Tags: seks niet maar

Het zou zo Maar kunnen dat je onze website hebt gevonden omdat je Niet tevreden bent met bepaalde aspecten van je huwelijk en seksleven. Misschien verlang je terug naar de eerste tijd toen je geliefde onweerstaanbaar was voor je. Zo ongelofelijk sterk was de aantrekkingskracht, dat jullie regelmatig elkaar de kleren van het lijf trokken. Misschien ben je gefrustreerd omdat het zo lastig is om uit te vinden en uit te leggen wat je wilt in de slaapkamer. Er zijn zoveel misverstanden rondom seksualiteit. En mythes over Seks die je hoort kunnen je seksleven mooi vergallen.

Maar dat is niet wat jij wilt, jij wilt een gepassioneerd seksleven, speels en vol plezier.

Daarom vandaag eerst maar eens een aantal mythes over seks ontkrachten.

  1. ‘Ik ben niet normaal.’

Dat hoor je zo vaak. Iedereen maakt zich zorgen of ze wel normaal zijn als het op seks aankomt. Is het normaal dat ik niet kan klaar komen, wil ik teveel seks, wil ik te weinig? Hoe vaak zou ik seks moeten hebben, is het gek dat ik …. niet wil doen? Enz. enz.

Wat de vraag eigenlijk is is, ‘is er iets mis met mij?’

Laten we duidelijk zijn NEE!

Het is prima dat je werken wil aan je seksleven, maar er is niets mis met je zoals je bent. Lees deze blog maar eens.

  1. ‘Geweldige seks is spontaan.’

Dat lijkt zo te zijn in films, op tv en in boeken, de waarheid is echter dat je moet werken voor geweldige seks.

Geweldige seks betekent dat je uit je comfortzone stapt en nieuwe dingen probeert. Het betekent dat je je eigen lichaam accepteert en meer zelfvertrouwen krijgt. Dat je kwetsbaar en speels durft te zijn. Het betekent communiceren, tijd maken voor elkaar. Goed zorgen voor jezelf en je geliefde.

Als je verwacht dat geweldige seks vanzelf gebeurd, neem je eigenlijk afstand van seks. Je gaat zitten wachten tot het zover is en vergeet daarbij dat je zelf de mogelijkheid hebt om het seksleven te vormen wat je wilt.

  1. ‘Ik zou toch moeten weten hoe ik tot een orgasme kan komen.’

Heel veel vrouwen denken dit. Ze verwachten dat ze allang zouden moeten weten hoe hun orgasme werkt. Of dat nu op zichzelf is of tijdens het penetreren. Orgasme blijft een heikel onderwerp voor veel vrouwen.

Het zou kunnen dat je bang bent dat er iets niet goed zit bij je, dat je lichaam weigert. Misschien ben je onzeker over je eigen lichaam, of vindt je het lastig om er over te praten met je geliefde.

Klaarkomen is iets wat je kunt leren, net als ieder ander vaardigheid. Het kost alleen wel tijd en oefening, het is namelijk niet iets dat vanzelf gaat zonder er moeite voor te doen. Dat is één van de beste ervaringen die je zult meemaken, echt waar, je wilt de ervaring van een orgasme niet missen.

  1. ‘We moeten gelijktijdig klaarkomen.’

Weer één van de  mythes over seks die door de media als normaal wordt voorgeschoteld. (vaak ook nog in no time ook)

In werkelijkheid gebeurd het zelden dat je samen klaarkomt. Als het gebeurd is het natuurlijk fijn, maar als je gaat proberen om het te bereiken verpest dat wel de stemming. De één probeert het geheel te versnellen (waarom duurt het zo lang?) en de ander te vertragen. (denk aan je schoonmoeder :-))

Het is veel leuker om in het moment te zijn en te genieten van de sensaties die over je heen rollen. Laat je orgasme komen wanneer het komt. Hoe minder je bezig bent met klaarkomen hoe makkelijker het wordt om een orgasme te beleven nl.

  1. ‘Mijn penis doet precies wat ik wil.’

De druk om te presteren zit bij veel mannen eerder in de weg dan dat het helpt. Als je eens moeite hebt om een stijve te krijgen of het orgasme niet kunt inhouden slaat de vertwijfeling toe. Doordat je er aldoor aan terugdenkt wordt de twijfel alleen maar groter en je probleem ook.

Het houdt zichzelf in stand!

Onderliggende gedachte is dat de penis en het orgasme behoren te functioneren zoals een machientje. Mannen verwachten dat een penis hard wordt wanneer ze willen, ze net zolang kunnen performen als ze willen en kunnen klaar komen wanneer ze willen.

In werkelijkheid ligt er meestal iets anders aan ten grondslag. Gezondheidsproblemen, relatie problemen, prestatieangst, depressie en nog veel meer oorzaken kunnen er de reden van zijn dat het ‘machientje’ weigert. 

Prestatieangst kun je overwinnen, maar je moet leren dat je lichaam geen machine is. Er zijn tijden dat het niet mee wil werken. Als je dat weet helpt het voorkomen dat je in de self-fulfilling prophecy terecht komt.

  1. ‘Mannen willen altijd meer.’

Voor veel koppels is dit een schadelijke gedachte. Als zij meer zin heeft dan hij voelt hij zich minder man. Zij voelt zich minder vrouwelijk, en geen van beiden neemt het in initiatief om niet zeer gedaan te worden. Zo komt hun seksleven langzaam tot stilstand.

Het gaat er niet om wie er meer wil! Als je veel seks wilt als vrouw maakt dat je niet minder vrouwelijk, net zo min als een man die minder zin heeft geen echte man is. Wat belangrijk is is hoe jullie samen omgaan met het verschil in natuurlijke behoefte.

  1. ‘Als de zin verdwijnt komt ie nooit meer terug.’

De zin in seks kan door allerhande oorzaken fluctueren, de hormoonhuishouding, medische problemen, relatieproblemen of stress. Eén van de meest voorkomende redenen dat de zin verdwijnt is saaiheid en sleur. Als je elke dag pasta zou moeten eten zou je dan nog zo’n zin hebben in het diner?

Maar er valt wel iets aan te doen. Als je merkt dat je steeds minder zin in seks krijgt is dat niet het einde. Er zijn legio mogelijkheden om de zin weer terug te krijgen.

  1. ‘Seks is niet zo belangrijk in een relatie.’

Ondanks dat het lijkt alsof alles om seks draait hebben we er blijkbaar moeite mee om te erkennen dat het belangrijk is in ons leven. Er zijn heel veel koppels die het oké vinden als ze maar een paar keer per jaar seks hebben, laat staan dat ze praten over wat er in de slaapkamer gebeurd.

Het sleutelwoord hier is willen. Je seksleven gaat er uitzien zoals jij het wilt. Jullie beiden zullen moeten willen werken om een seksleven te creëren dat voor jullie bevredigend is.

Als je niet uitspreekt wat je wilt ga je daar last van krijgen. Er komen spanningen, je gaat afstand nemen en er komt steeds meer weerstand. Maak jezelf niet wijs dat jouw behoeften niet belangrijk zijn. Vecht er voor, ook jouw verlangens mogen er zijn.

  1. ‘Seks wordt vanzelf saai in een langdurige relatie’.

Dat zeggen ze vaak, dat na de huwelijksreis het vuur al begint te doven. Natuurlijk verandert je relatie met de tijd, maar saaie seks is echt niet onvermijdelijk. Met een beetje moeite, creativiteit, en experimenteren kun je het vuur ook na de wittebroodsweken brandend houden.

  1. ‘Ik heb alles al wel gezien en gedaan’.

Ook weer één van de mythes over seks die gauw naar het ronde archief moet. Wij werken vanuit een positieve kijk op seks waar geen ‘verkeerd’ is, maar waar we je willen helpen om juist alles er uit te halen wat er in zit.

En er is zoveel mogelijk, er komt nooit een moment waarop je zegt; ‘nu heb ik alles wel gezien en gedaan’. Je eigen verbeelding en fantasie bepaalt je grenzen.

En dat is geweldig! Het betekent dat je altijd kunt werken aan een beter (heter), meer intiem en meer bevredigend seksleven.



This post first appeared on Liefdeskruiden.nl, please read the originial post: here

Share the post

10 Mythes over seks ontkracht.

×

Subscribe to Liefdeskruiden.nl

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×