Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Overdag een drukke mama, ’s avonds een sexy lady.

Als ik de voordeur opendoe hoor ik de televisie op levensgevaarlijk. Twee snuitjes zitten er gebiologeerd naar te kijken. Wie heeft toch bedacht dat die animaties twee octaven hoger ingesproken moeten worden? ‘Waar is mama?’ vraag ik. Zwijgend steekt de oudste één vinger in de lucht. Ik woel door hun haren, ze weren me allebei af. ‘Nouhou, papa.’

Ik pak de afstandsbediening en zet de tv een stuk zachter. ‘Nouhou, papa.’ Klinkt het weer. Harder is slecht voor je oren.’ Ik leg de afstandsbediening bovenop de kast zodat ze er niet bij kunnen.

Lingerie winkel sexy lady

Met twee stappen tegelijk ren ik de trap op.


Ik zie Mijn vrouw onder de douche vandaan komen met een handdoek om Haar prachtige lijf. Er schiet liefde door me heen. Ze kijkt me aan en glimlacht. Ik strek m’n arm naar haar uit. Ze raakt me aan, maar loopt dan toch door en gaat in onze slaapkamer voor de kast staan, ‘Ik heb niets om aan te trekken.’ Ze zoekt in haar kledingkast maar kan geen ondergoed vinden dat haar goedkeuring wegdraagt.

‘Wat is er schat, wat zucht je?’

‘Heb ik toch vanmiddag tussen alle bedrijven door, de berg was meer dan gehalveerd, iedereen heeft weer schone spullen in de kast, zelfs ik, alleen geen ondergoed.’

Ik loop naar haar toe en sla mijn armen om haar blote schouders, ‘Ik heb je het liefste zo, liefste.’ Lachend kijk ik naar haar via de spiegeldeur. Ze trekt echter de handdoek wat steviger aan en zegt, ‘Laat me maar even oké? Resoluut draait ze zich uit mijn omhelzing en loopt weg van de spiegel.’

Ik voel de teleurstelling die van mijn gezicht af te lezen moet zijn. Ze glimlacht weer en duwt me richting de slaapkamerdeur, ‘Toe, ik kom er zo aan.’

Ren je rot.

De hele dag ben ik al van hot naar her aan het rennen. Ontbijt gemaakt voor iedereen, daarna op een draf naar m’n werk. Na afloop met de kinderen naar zwemles in die vunzige hitte, weer thuis direct aan de was, kids maar even voor de Tv. Terwijl ik in de badkamer de handdoeken opruimde dacht ik, ‘Even een douche, even schoon water over mijn lijf en even alles van me af spoelen.’

Met gemengde gevoelens zie ik hem op mijn schaars geklede lichaam reageren. ‘Nu niet,’ denk ik gelijk. Voorzichtig manoeuvreer ik hem de kamer uit.

Als hij weg is, laat ik voor de kast met spiegeldeur, de handdoek vallen. Ik bekijk kritisch mijn lichaam; compleet met striae en te stevige bovenbenen met cellulitis.

Ik trek de onderste lade van de kast open. Die waar de lingeriesetjes liggen die hij voor me heeft gekocht. Omdat, zo zei hij, ‘Het hem zo heerlijk leek, als ik af en toe een feestje voor zijn ogen zou bouwen.’  Al dat sexy spul waar hij zo gek op is, wat ik, als moeder van kleine kinderen, al heel snel heb ingeruild voor de comfortabele katoenen exemplaren die mijn oma had kunnen dragen.

Met een zucht buk ik me om dan toch maar uit de onderste lade een BH en een slipje te halen. Maar alleen maar omdat het alternatief, zonder ondergoed, nog onoverkomelijker is.

Sexy Lady blog

Ondertussen.

Beneden zit ik, tussen de kinderen in, te wachten op haar terugkomst. De Tv staat uit, ik heb wat te drinken ingeschonken voor ons. Ook voor haar: Haar favo witte wijn.

De kinderen kletsen me de oren van het hoofd, op goed geluk knik ik een beetje naar links en rechts en denk ondertussen aan wat ze zei. ‘Ik heb geen ondergoed schoon.’ Ergernis kruipt langs mijn ruggengraat, als ik denk aan al die luxe lingerie die ik voor haar kocht op enig moment. Precies weet ik het niet meer, maar het vertegenwoordigt honderden euro’s en ze heeft zeker voor elke dag een ander setje. Ik kan me niet heugen dat ik haar er in zag. Hoe kan ik haar in vredesnaam duidelijk maken dat het heus niet iedere dag hoeft, maar af en toe zou al leuk zijn.

Hoe kan ik haar overtuigen van het feit dat ik haar super mooi vind. Dat er voor mij niemand aantrekkelijker is dan zij, de liefde van mijn leven, de schat van hart. Ze gelooft gewoon niet dat ik die onvolkomenheden van haar lijf niet zie, ze denkt dat ik haar in de maling neem.

Sexy Lady.

sexy lady shirtHet zit best wel strak…hoe kan hij dit nou mooi vinden? Het is toch veel te klein en te doorzichtig? Onbegrijpelijk.

SEXY LADY staat in grote letters op het shirt dat ik van de plank trek. Precies hoe ik me voel maar niet heus. Toch trek ik het aan, te moe om me er verder druk om te maken. Zo ver verwijderd van de dag dat ik het kocht, na een stralende dag zonder vest. Het was niet eens een koopje, maar ondanks de dubieuze tekst wel een lekker shirt en het herinnert me bovendien elke keer aan die heerlijke vakantie.

Terwijl in mijn trainingsbroek de trap afloop denk ik, ‘Als ik hem nou niet vertel wat ik er onder aan heb, dan hoef ik verder ook niet mee te zitten dat ik nou net vandaag niet erg tevreden bent over mijn lijf.’

Hij zit gezellig te kletsen met de kinderen, merkt er gelukkig niets van.

Beschaamd kijk ik naar het glas dat hij voor me hooghoudt.

‘Hallo sexy lady, proost!’

De kinderen giechelen.

Mijn man heeft sexy lady nodig. ‘Pffft, die vlag dekt de lading vandaag niet schat, sorry.’

Is mama nog sexy?

Ik ga er niet op in, doe net of ik haar niet gehoord heb. De kinderen juichen als ik pizza voorstel. Ze zucht even, maar ik sta al op en wuif haar bezwaren non verbaal weg.

In de keuken denk ik nog even na over dat Sexy Lady.

Mag een mama dan niet meer niet sexy zijn?

Het is een mooie, maar loodzware tijd geweest. Twee kinderen in drie jaar. Seks is naar de achtergrond verdreven, begrijpelijk, maar inmiddels heb ik het gevoel dat ik op nummer drie sta in plaats van op nummer een, zoals vroeger.

Ik ben gek op de kinderen, zou ze voor geen goud willen missen, maar is het echt nodig om je seksleven daarvoor 20 jaar voor in de koelkast te zetten?

Terwijl ik de bevroren pizza’s in de oven schuif, bedenk ik hoe ik mijn lief kan ontdooien.

Volgorde.

Als hij in de keuken verdwenen is, ga ik even op de bank liggen, de kids duiken gelijk op me. Stoeitijd. Ik laat het me welgevallen en denk aan de blik die ik van hem kreeg boven. De teleurstelling toen ik duidelijk maakte dat ik, alweer, te moe ben.

Ben ik nog wel eens een sexy lady? Ben je alleen sexy als je je zo voelt?

De little black dress verdween naar de achterkant van de kast, de rode en zwarte pumps gingen naar het Leger des Heils. Alle zijden, zwarte kant en andere kleine niemendalletjes verdwenen uit het zicht, in de onderste la.

Kinderen worden altijd vroeg wakker en vragen gelijk aandacht. Het kost me alle energie samen met werk en andere verplichtingen. Ze zijn een bron van geluk, ik kan hen niet de schuld geven. Maar een feit is dat mijn lief als een verplichting is gaan voelen, het zoveelste punt op mijn ‘to-do-list’.

Ik denk aan de preek van een aantal weken geleden.

Vrouwen, dien bescheiden en liefdevol jullie man, zoals jullie de Heer dienen. Want de man is het hoofd van zijn vrouw, net zoals Christus het Hoofd is van zijn gemeente. Hij zorgt voor zijn Lichaam. Net zoals de gemeente in alles Christus dient, moet ook de vrouw haar man in alles dienen.

De uitleg van de spreker over dit vers uit Efeze 5: Direct onder God zou je man moeten komen…niet je kinderen en ook niet jijzelf.

Nogal een harde boodschap, vind ik.

mannen , heb je vrouw lief

Slapen.

.Als de pizza’s op zijn bonjour ik de kids naar boven. Ze zit nog steeds vermoeid te wezen. Ik spreek mezelf toe en laat geen ergernis opkomen.

Soms is liefde opoffering.

‘Schat relax, ik doe ze wel even.’

Kinderen zijn flexibel, en als ik bij hen onder de douche stap, is het feest helemaal compleet. In bed lees ik ze nog een stukje voor en dan gaat het licht al gauw uit.

Beneden zit mijn vrouw, hun moeder, de liefde van mijn leven te slapen, met haar hoofd achterover gezakt en haar mond open. Het Sexy Lady lijkt in tegenspraak, maar toch voel ik niets dan liefde. Ik kruip naast haar en leg mijn nog natte haar op haar schouder. Langzaam wordt ze wakker. Ik sla mijn arm om haar heen, ‘Hallo zeg, heb ik vandaag al gezegd, dat ik van je hou?’

En dan.

Deze man, die zich zo uitslooft om mij te ontlasten, die zijn best doet om mij te laten geloven dat hij me nog steeds prachtig vindt. Met alle kilo’s en andere onwenselijke extra’s. Deze man die op zijn eigen mannelijke manier, rechttoe rechtaan, iedere dag van mij houdt.

Mijn hart smelt en mijn weerstand breekt.

Ik trek mijn ‘sexy lady’ shirt omhoog, ‘Kijk es.’

 

Het bericht Overdag een drukke mama, ’s avonds een sexy lady. verscheen eerst op Liefdeskruiden.nl/blog.This post first appeared on Liefdeskruiden.nl, please read the originial post: here

Share the post

Overdag een drukke mama, ’s avonds een sexy lady.

×

Subscribe to Liefdeskruiden.nl

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×