Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Book Talk #4 // Leapșa: Printre Cărți \\ TAG

Bună și bine te-am (re)găsit!
Acum câteva zile am avut marea plăcere să primesc un comentariu de la drăguța Simina de pe blog-ul Simina's Books, în care îmi spunea că mi-a dat TAG într-o postare. Nu mă așteptam la așa ceva, mai ales că blog-ul ei este superb, așa că vă dați seama cât de fericită am fost. În plus întrebările din TAG sunt despre cărți, cele mai frumoase lucruri care există. Nu mai lungesc această postare așa că vreau doar să-i spun Siminei mulțumesc foarte mult pentru că s-a gândit la mine și mi-a dat oportunitatea de a răspunde la multe întrebări de cărți.
1. Când faci o pauză de citit, folosești un semn de carte sau îndoi un colț al paginii?
Niciodată nu îndoi colțurile paginilor, ci mereu caut un lucru, o bucățică de hârtie, un ambalaj, orice pentru a-mi face un semn de carte. Am folosit chiar și o bucată de hârtie igienică pentru că nu găseam altceva. Acum mi-am făcut eu câteva semne de carte și le folosesc. 
P.S. O să vi le arăt în următorul Book Talk. 
2. Ai primit în ultima vreme o carte? Care este aceasta?
Nu prea primesc cărți chiar dacă le spun părinților și prietenilor că asta e tot ce vreau, așa că mai mereu îmi cumpăr singură. Dacă stau bine și mă gândesc, ultima carte primită a fost prin generală: Citindu-l pe Turgheniev- William Trevor. A trecut muuult timp!

3. Citești în baie?
Daaa! Câteodata baie e singurul loc unde este mai liniște. Ciudat?
4. Te-ai gândit vreodată să scrii o carte? Dacă da, despre ce?
Zilnic mă gândesc că mi-aș dori să scriu o carte sau mai multe. Acum câțiva ani chiar scriam povestioare pe facebook și lumea le aprecia. Nu știu despre ce anume aș scrie, dar probabil un SF pentru că am mai multe imaginație când vine vorba de asta. 
5. Care este cartea ta preferată?
E greu să răspund la întrebarea aceasta și știu că nu sunt singura. Fiecare carte care mi-a plăcut a lăsat ceva în urmă și fiecare e specială în felul ei. Însă dacă chiar trebuie, aș alege seria Harry Potter. Nu e doar o carte, dar dintre ele chiar nu pot să aleg. 
6. Îți place să recitești cărți?

“If one cannot enjoy reading a book over and over again, there is no use in reading it at all.”― Oscar Wilde


7. Ce părere ai despre o întâlnire cu autorii cărților pe care le apreciezi? Ce le-ai spune?
Probabil aș fi cea mai fericită ființă de pe Pământ! Nu aș putea vorbi pentru că aș fi prea emoționată și aș plânge tot timpul. 
8. Iți place să vorbești despre ceea ce citești? Cu cine?
Aș putea să vorbesc ore în șir despre cărți și tot nu m-aș plictisi. Cel mai mult discut cu tata pentru că el e singurul din familie cu care împărtășesc dragostea pentru cărți, însă mereu discutăm despre cărți mai vechi. 
9. Care sunt lucrurile care te determină să alegi o carte?
Nu o să mint așa că coperta ar fi unul dintre lucruri. Știu toată treaba cu ”Nu judeca o carte după copertă” dar să fim serioși, coperta este importantă. Un alt lucru este titlul, după care caut recenzii să văd ce părere are lumea. În plus, există #bookstagram, unde stau cu orele și văd cele mai frumoase cărți.
10. Crezi că există o lectură obligatorie, o carte care ar trebui citită de toată lumea?
Mereu zic că dacă cuiva nu îi place să citească înseamnă că nu a găsit o carte pe care să o iubească cu adevărat. Așa că nu pot să oblig pe cineva să citească ce citesc eu. Cred că fiecare trebuie să aleagă ce iubește, ce îi place. 
11. Care este locul tău preferat pentru lectură?
Patul este cel mai confortabil și îl aleg mai mereu. Mi-aș dori în viitor să am o mică canapea, cu o pătură și o măsuță unde să îmi pun ceaiul, în fața canapelei să fie o bibliotecă uriașă și lângă mine să am un animal de companie. 
12. Când citești asculți muzică sau preferi liniștea?
Prefer liniștea 100%. Până și cel mai mic zgomot mă deranjează, iar câteodată mai ascult Rainy Mood dacă e prea multă gălăgie. 
13. Citești numai cărți cumpărate sau și cărți împrumutate?
Când eram mai mică luam cărți de la bibliotecă sau împrumutam de la prieteni, însă acum îmi cumpăr cărțile pentru că îmi place să le privesc și să știu că sunt doar ale mele. 
14. Ai citit cărți în format electronic?
Da, am citit foarte multe cărți în format electronic și nu mă deranjează deloc. De obicei dacă nu pot adormi nu vreau să aprind lumina, ci prefer să citesc de pe telefon așa că mereu am măcar o carte în format ebook. 
15. Fă un top al celor mai bune cărți/serii citite vreodată.
Cam greu, dar o să încerc.
  • Seria Harry Potter - J.K. Rowling
  • Sub aceeași stea - John Green
  • Portretul lui Dorian Gray - Oscar Wilde
  • Hoțul de cărți - Markus Zusak
  • Jurnalul Annei Frank - Anne Frank
  • Marile speranțe - Charles Dickens
Dacă doriți să vedeți mai multe cărți citite de mine urmăriți-mă pe Goodreads - Gabii.

Acestea sunt toate întrebările și dacă aveți blog, sunteți iubitoare/iubitor de cărți, vă invit să răspundeți și voi. Vă mulțumesc enorm de mult că ați citit!
Kisses, G. This post first appeared on Happy Gabii, please read the originial post: here

Share the post

Book Talk #4 // Leapșa: Printre Cărți \\ TAG

×

Subscribe to Happy Gabii

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×