Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Viimeinen viikonloppu Suomessa – life and travel update

On lauantai. Kirjoittelen tätä postausta liian isoissa college-haalareissa, siemailen kauramaitokahvia ja kuuntelen ”Aamu”-nimisen soittolistani biisejä Spotifysta. Dido laulaa: ”I deserve nothing more than I get, ’cause nothing I have is truly mine”, ja minä luulen ymmärtäväni, mitä hän tarkoittaa.

Herramunjee, mää sanon! Ensi viikon torstaina olen jo Lontoossa aloittelemassa uraani täyspäiväisenä travellerina. Uskomatonta ja upeaa. Vaikea ymmärtää, että tämä oli nyt tässä. Käsittämätön tunne herätä ja miettiä, että en ole enää menossa töihin. Ei sillä, että olisin vuosiin tehnyt töitä lauantaisin, mutta nyt tämä tuntuu erilaiselta. Jokainen päivä tällä viikolla eilistä lukuun ottamatta on tuntunut kuin maanantailta.

Mitä tässä viimeisen parin viikon aikana on oikein tapahtunut?

Tämä kuluva viikko oli siis viimeinen työviikkoni, ja kaikki on ollut aikamoista haipakkaa. Kiire saada kaikki kirjaukset valmiiksi, ja työtehtävät saatettua loppuun. Tiedättekö se tunteen, kun tekemistä on niin paljon, että jo pelkkä urakan aloittaminenkin tuntuu ylivoimaiselta. Tekisi vain mieli lamaantua kahvihuoneeseen. Kahvin keittelyyn ei nyt vaan ollut aikaa. Kun viimeistelin viimeisen sosiaalityöntekijän tekstini perjantai-iltapäivällä, olo oli todella ristiriitainen. Työpaikan, työyhteisön ja asiakkaiden jättäminen taakse olikin tunteellisempaa, kuin kuvittelin. Kun palautin avaimeni ja henkilökorttini, tiesin, etten kirjaimellisesti saa enää ovia auki. Ensi viikolla hyvästelen myös työarjen ulkopuolisen elämän Suomessa, ainakin väliaikaisesti.

Töiden paiskimisen ohessa olen vapaa-ajallani nähnyt niitä ihmisiä, joita tulee varmasti ikävä reissussa. Elämää on vaikea ennustaa, ja alkuperäisestä suunnitelmastani poiketen tulen tiettyihin ihmissuhteisiini ja omaisiini liittyen mitä todennäköisemmin vierailemaan Suomessa aina aika ajoin. Mutta näinhän suunnitelmille aina käy, ne muuttuvat. Se, että suunnitelmia ei ole lyöty lukkoon, on vain hienoa. Tarpeen mukaan voi joustaa ja edetä tilanteen mukaan.

Nyt olo on kuitenkin keveä. Voin tehdä sitä mitä rakastan ja kirjoittaa sydämeni kyllyydestä. Toisaalta viimeisen säännöllisen palkan kilahtaessa tilille ajattelin, että tässä se nyt on. Näillä on pärjättävä.

Update: matkustus

Myös matkareitissä on tapahtunut muutoksia, mikä sekin liittyy osaltaan koukeroisiin ihmissuhteisiini. Lennän yhä ensimmäisenä Lontooseen, mutta sen sijaan, että vietän siellä reilun kuukauden, lähdenkin parin viikon chillailun jälkeen Madridiin ystäväni nurkkiin. Tapasin Madridissa asuvan ystäväni Ugandaan muuttaessani huhtikuussa 2015, ja sen jälkeen olemme matkustaneet yhdessä neljässä eri maassa. Espanjasta tulee viides.

Madridista remuan Saksaan Kölniin, jonne toinen ugandalainen ystäväni on ensi kuun alussa muuttamassa vapaaehtoistyövaihtariksi. Hänen unelmansa on jo vuosia ollut päästä Eurooppaan töihin tai opiskelemaan, enkä voisi olla onnellisempi hänen puolestaan. Hän on hyvä ihminen, ja ansaitsee mahdollisuuksia nähdä ja kokea maailmaa. Olemme tavanneet viimeksi vuoden 2017 alussa, kun viimeisen kerran lähdin pois Ugandasta.

Lokakuussa lennän New Yorkiin, josta muutaman päivän jälkeen matkustan alas Baltimoreen viettämään koiran- ja talonvahtielämää seuraavan viiden viikon ajaksi. Norwegian lähetti viime viikolla viestiä, että sen oman lentokoneen sijasta lento JFK:n kentälle tapahtuu liisatun halpalentoyhtiö Wamosin koneella. Lentoaikataulu sen sijaan pysyy samana. Minulla oli mahdollisuus palauttaa lippuni ja saada täysi hyvitys, mutta en jaksanut alkaa rukkamaan lentojani yhtään enempää. Kun katson Wamosin arvosteluja netissä, alan miettimään, olisiko sittenkin pitänyt.

Onko teillä kokemuksia Wamosin koneista ja lennoista?

Matkasuunnitelmat

Olen myös rakastunut. Kyllä. Olen rakastunut, ja tämä unelmieni ja intohimoni kohde on piikkimatto. (Mitä se oikein luulitte?) Meidät esiteltiin toisillemme elokuun alussa, ja olemme olleet läheisissä tekemisissä siitä asti. Vitsit sikseen – piikkimatto on ollut ihan huikea juttu, jonka aion sisällyttää hyvinvointirutiineihini. Vatsakivut, päänsäryt, lihasjumit ja rauhattomuus ennen nukkumaanmenoa – kaikki hoituu piikkimatolla makaillessa. Jännitys ikään kuin sulaa pois. Iso suositus!

On lauantai. Tänään pääsen viettämään iltaa ihanan ystäväni kanssa. Ryystetään viiniä ja nakerrellaan avokadolla ja hummuksella päällystettyjä siemennäkkileipiä. Pakkaamisia ja matkajärjestelyjä voi miettiä sitten myöhemmin.

Ihanaa viikonloppua jokaiselle!

Terkuin,
Elisa

The post Viimeinen Viikonloppu Suomessa – life and travel update appeared first on Elisa-Maria.This post first appeared on Sweet On Soul, please read the originial post: here

Share the post

Viimeinen viikonloppu Suomessa – life and travel update

×

Subscribe to Sweet On Soul

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×