Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum sa ne imbogatim vocabularul in limba italiana?

dizionario

Orice traducator si interpret de limba italiana (si nu numai, evident) care isi doreste sa evolueze din punct de vedere profesional trebuie sa fie constient de importanta pe care o ocupa procesul de imbogatire a vocabularului limbii italiene.

Procesul de imbogatire lexicala este unul continuu, care se intinde pe tot parcursul carierei de traducator si interpret, fiind extrem de necesar evolutiei profesionale.  Bagajul de cunostinte lexicale este unul din factorii esentiali care fac diferenta intre un traducator si interpret profesionist si un amator, intre o traducere de calitate si o traducere lipsita de profesionalism.

Exista o serie intreaga de metode de imbogatire a vocabularului, insa vom enumera aici cateva surse moderne ce sunt la indemana oricarui traducator si interpret de limba italiana preocupat de dezvoltarea sa profesionala:

Un mod simpatic de extindere a propriului vocabular, in limba italiana, consta in inscrierea sau consultarea unuia din urmatoarele site-uri care propun cititorilor sau utilizatorilor inregistrati in fiecare zi un cuvant sau o expresie noua. Este suficient sa va inscrieti pe site pentru a primi zilnic pe e-mail un newsletter cu un cuvant nou:

http://www.unaparolaalgiorno.it

http://www.dizionari.zanichelli.it/parola-del-giorno/

Cu ajutorul acestor doua site-uri aveti posibilitatea de a descoperi in fiecare zi pe e-mail noi cuvinte in Limba Italiana, cunoscute sau mai putin cunoscute, explicate si comentate prin intermediul multor exemple.

De asemenea o alta metoda utila pentru a va imbogati vocabularul este lectura a cat mai multor articole de presa care, pe langa rolul lexical, prezinta o importanta deosebita pentru contactul traducatorului cu realitatea italiana. Exista numeroase publicatii in limba italiana printre care cele mai importante sunt:

www.corriere.it

www.repubblica.it

www.ilsole24ore.it

Mult succes!


Share the post

Cum sa ne imbogatim vocabularul in limba italiana?

×

Subscribe to Traducator Si Interpret Autorizat De Limba Italiana | Limba Italiana- Servicii Profesionale De Interpretariat (simultan, Consecutiv, De Tratativa, Chuchotage) Si Traduceri Autorizate Legalizate Pentru Combinatiile Romana Italiana Si Italiana Romana.

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×