Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Despre tatuajele permanente si pilea omului

Celulele pielii sunt intr-o continua regenerare, chiar si asa tatuajele rezista timp de zeci de ani. O noua cercetare din Franta ofera noi informatii despre modul in care acest proces functioneaza.
Celulele pielii absorb pigmentul si apoi il elibereaza dupa ce mor pentru ca celelalte celule sa il absoarba din nou. Conform Gizmodo, acest ciclu continua la infinit.
In cadrul cercetarii, oamenii de stiinta au tatuat cozile soarecilor. Celulele macrofage din cadrul sistemului imunitar din pielea soarecilor au absorbit pigmentul. Atunci cand cercetatorii au omorat aceste celule, tatuajul nu si-a pirdut din pigment. Acest proces are loc datorita faptului ca in profunzimea stratului dermului aceste celule pot elibera cerneala tatuajului. Cand avea loc acest proces, celulele vecine absorbeau pigmentul. in cadrul unui alt experiment, cercetatorii au transferat o bucata din pielea tatuata a unui soarece pe un alt soarece si au descoperit ca dupa sase saptamani noile celule ale rozatoarei contineau pigment. Conform studiului, acesta este un ciclu continuu.

intr-o cercetare anterioare, specialistii au descoperit ca celulele macrofage preiau cerneala din cauza unei reactii a sistemului imunitar. Celulele macrofage sunt atrase de ranile provocate de ace si tind sa absoarba pigmentul in acelasi mod in care absorb patogenii.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Despre tatuajele permanente si pilea omului

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×