Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Frunzele de morcov sunt un miracol pentru sanatatea noastra

Potrivit specialistilor, frunzele de morcov contin de sase ori mai multa vitamina C decat radacina. De asemenea, contin clorofila, vitamine precum vitamina K si vitamina A, dar si minerale precum calciu si potasiu.


În clorofila exista fitonutrienti foarte puternici. Acestia au rolul de a preveni dezvoltarea tumorilor. De asemenea, contine magneziu, care asigra sanatatea muschilor, a oaselor si a inimii. Clorofila are rolul de a purifica sangele. De asemenea, curata colonul. Potasiul scade tensiunea arteriala si asigura sanatatea inimii.

Din funzele de morcov poti face un suc ce poate fi folosit pe post de apa de gura. Asta datorita proprietatilor antiseptice pe care le au aceste frunze.

Gustul frunzelor de morcov este amarui. Acestea pot fi incluse în diferite retete, în cantitati mici. Pot fi puse în supe, ciorbe, omleta etc.

Din frunzele de morcov se poate prepara si ceai. Acesta are rolul de a detoxifia organismul, de a a sigura sanatatea rinichilor si de a trata problemele urinare.

Pentru a pregati ceaiul ai nevoie de o mana de frunze de morocov. Trebuie sa le speli bine, dupa care sa le rupi în bucati mai mici. Pune-le într-un recipient în care ai pus apa fierbinte, dupa care acopera acel recipient si asteapta pana cand apa se raceste.

Atentie! Nu trebuie sa consumi frunze de morcov daca ai alergie la patrunjel si/sau telina.

Asadar, nu trebuie sa mai arunci frunzele de morcov. Le poti folosi pentru a preveni sau pentru a trata mai multe afectiuni.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Frunzele de morcov sunt un miracol pentru sanatatea noastra

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×