Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Societatea sufera de o anumita boala

Bataile alerte ale inimii sunt normale atunci cand privim un film de groaza, la fel este si in cazul fricii pe care o resimtim inaintea unei prezentari importante. In prezent, unele persoane resimt aceste senzatii constant fara vreun motiv anume.

In Statele Unite ale Americii, 18% din populatie sufera de anxietate. Pentru persoanele cu aceasta afectiune, orice eveniment zilnic pare dificil, relateaza Futurism. Incadrul unui interviu, o tanara afirma ca atacurile de panica au obligat-o sa renunte la facultate. Aceasta explica modul in care boala ii afecta rutina zilnica ,,Nu imi place sa stau toata ziua in casa, dar in acest moment nu pot face mai mult. Este ca si cum cineva a apasat un buton de pauza. Momentan astept o schimbare,'' a declarat tanara. 

Conform Institutului National de Sanatate Mintala din SUA (NSM), atacurile de panica sunt un simptom al anxietatii. Printre altele se numara ameteala, insomnie sau dificultati in timpul trezirii si oboseala. Anxietatea cronica este o afectiune care nu are o singura solutie. In prezent, medicatia este un ajutor, dar nu Poate vindeca anxietatea. Pentru unele persoane gasirea unui medicament potrivit poate reprezenta o sursa de stres. De asemenea, renuntarea la aceste medicamente poate provoca inrautatirea simptomelor. 

Conform NSM, doar o jumatate din persoanele diagnostiate cu anxietate primesc tratament medicamentos. Una dintre probleme fiind reprezentata de stigmatul alaturat anxietatii - ,,boala mintala''.

,,Sanatatea mintala est o problema globala. Bolile Mintale afectand persoanele indiferent de rasa, clasa sau nationalitate. Stigmatul conform caruia bolile mintale nu sunt neaparat boli sau faptul ca ii afecteaza doar pe cei slabi poate contribui la amploarea problemei,'' a declarat autorul Robot Hugs. 

Clinica Mayo propune anumite sfaturi care ar trebui urmate in cazul in care o persoana considera ca are probleme mintale. In primul rand ar trebui incercat un tratament din partea unei persoane cu care va simtiti confortabil. Un alt sfat important sugereaza ca persoana ar trebui sa evite izolarea. Procesul poate fi unul simplu de la plimbari regulate sau implicarea in anumite munci sau cluburi. Un alt factor important este discutarea despre stigamtul provocat de aceste afectiuni. 


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Societatea sufera de o anumita boala

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×