Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Stresul si mancatul in exces

La inceputul perioadelor in care se instaleaza stresul, psihicul nostru are tendinta sa impinga senzatiile pe care le traim in subconstient. Tot acolo se afla inregistrate si amintirile de cand eram bebelusi, precum si traducerea lor in aceste reflexe.

Practic, odata ajunsa la maturitate, creierul tau proceseaza stresul incercand sa aplice scurtaturi din copilarie in viata de zi cu zi. De aceea, mananci mai mult, iti rozi unghiile, iti atingi buzele, fumezi mai mult. Incerci sa apelezi la reperele de siguranta stocate in adancul memoriei tale fara ca macar sa iti dai seama.
Un alt motiv citat de psihologii contemporani pentru care mancam in exces este ca instinctul de supravietuire, odata activat de factori de stres, ne transmite in subconstient sa ne pregatim pentru pericole. Corpul revine la instinctele primordiale, anume de a strange "provizii" pentru a fi pregatit de a intampina pericole. Odata ce depasim perioada de expunere la stres, aceste tendinte se retrag de la sine in cele mai multe cazuri. Uneori, acest fenomen poate incepe din copilarie si poate continua pana la varste inaintate.

Ca sa te protejezi de acest fenomen frecvent, poti incerca sa faci execitii de constientizare si sa previi reflexele orale prin exercitii de respiratie si o dieta fixa de la care sa nu te abati.

Viata noastra interioara prezinta numeroase mecanisme de protectie inca neintelese in totalitate. Dar cu cat incercam mai mult sa atingem echilibru in viata, cu atat avem mai multe sanse sa ne intelegem sistemul de operare.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Stresul si mancatul in exces

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×