Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Gingivita poate afecta sanatatea inimii

Sănătatea orală îți poate influența sănătatea întregului organism. O dantură sănătoasă te poate ajuta să ai mai multă încredere în tine și să nu dezvolți probleme la nivelul stomacului și al aparatului cardiovascular.

Studiile efectuate de-a lungul anilor cu privire la igiena orală arată că există aparent o legătură strânsă între starea gingiilor și sănătatea inimii. Asta datorită faptului că persoanele care se confruntă cu probleme precum gingivita sau paradontita au risc dublu de a dezvolta probleme de inimă, iar persoanele care suferă de probleme cardiace sunt predispuse la infecții, sângerări gingivale sau chiar pierderea dinților.
Pericolul formării cheagurilor de sânge

În momentul în care faci periajul dinților și folosești și ața dentară, starea gingiilor tale poate fin influențată, deoarece anumite bacterii nu pot fi curățate corespunzător. În momentul în care gingiile tale sângerează, aceste bacterii pot ajunge cu ușurință în sânge declanșând astfel un proces inflamator atât la nivel gingival, cât și la nivelul venelor și arterelor.

Aceste bacterii pot favoriza apariția cheagurilor de sânge sau să ajute la dezvoltarea de placă pe artere,  lucru care va îngreuna cu siguranță circulația sangvină și va adăuga un stres suplimentar asupra inimii.
Ce este gingivita?

O afecțiune gingivală ce presupune inflamarea gingiilor din cauza depunerilor de placă bacteriană și tartru. În stadiu incipient această afecțiune poate fi ușor de tratat. Altfel efectele negative se resimt asupra întregului organism, de la boli cardiovasculare, respiratorii până la diabet.

O altă problemă care apare o dată cu această afecțiune este halena (respirația urât mirositoare) însoțită de zâmbetul inestetic datorat dinților încărcați de placa bacteriană.
Primele simptome ale gingivitei

În momentul în care observi că gingiile tale devin ușor inflamate, apare sensibilitaeta resimțită mai ales în timpul periajului, însoțită adesea de sângerare și de un disconfort în mestecarea alimentelor este clar că sănătatea ta orală este afectată de această afecțiune.
Prevenția problemelor gingivale

Pentru a evita o astfel de situație, este indicat să te prezinți la medicul stomatolog de cel puțin 2 ori pe an, să limitezi consumul de tutun și cafea, stresul și medicamentele.

Evită, pe cât posibil, orice tratament de redresare ortodontică în cazul în care observi orice formă inflamativă cât de mică.
Dacă nu este tratată la timp această inflamație, există riscul apariției periodontitei, adică o infecție  la nivelul țesutului gingival care favorizează sensibilitatea crescută resimțită la nivelul dinților, iar pericolul ca aceștia să se miște sau să cadă este foarte mare.
Placa bacteriană și tartrul care se depun pe dinți favorizează înmulțirea bacteriilor. Marginea gingiei este cea mai predispusă la a dezvolta infecții, de aceea, în momentul în care perii dinții, trebuie să acorzi o atenție sporită curățării gingivale.This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Gingivita poate afecta sanatatea inimii

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×