Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ceaiul preparat la microunde

Cel mai sanatos ceai este cel preparat la microunde. Sigur nu va asteptati la asta, dar un specialist australian sustine ca e cea mai buna metoda, daca vrem sa obtinem gustul intens al bauturii.

Recomandarea vine de la dr. Quan Vuong, de la Universitatea Newcastle, din statul australian New South Wales. Cercetatorul este specializat in gasirea unor modalitati prin care produsele naturale sa fie mai bine valorificate, prin „extragerea compusilor bioactivi cu capacitati antioxidante”, relateaza digi24.ro, care citeaza ABC News Australia.

Cercetarea lui in privinta compusilor ceaiului dateaza din 2012, dar a fost readusa in atentie dupa ce o scena dintr-un film de televiziune (Broadchurch) a suscitat indignare in Regatul Unit. in scena respectiva, actorul David Tennant isi incalzea la microunde ceasca cu ceai. 

in studiul cercetatorului australian au fost testate ceaiul verde si cel negru. El a observat ca daca bautura este preparata la microunde, 80 la suta dintre compusii de cafeina, teanina si polifenoli sunt activati si se obtine Cel Mai Bun gust posibil, oferind in plus beneficii pentru sanatate.

Iata cum recomanda dr. Quan Vung sa preparam cel mai bun ceai:

Turnam apa fierbinte peste pliculetul de ceai sau frunzele uscate. Daca vrem ca licoarea sa iasa perfecta, ni se recomanda sa mai dam preparatul inca 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Apoi, il lasam sa se odihneasca pentru un minut.  Mai mult, spune cercetatorul, daca vrem sa fim sanatosi, e indicat sa bem mai mult de trei cani de ceai pe zi.

Polifenolii sunt antioxidanti care ajuta la ameliorarea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului si un mai bun control al glicemiei. Teanina este un aminoacid esential care se gaseste in ceai si ciuperci si predispune la relaxare.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Ceaiul preparat la microunde

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×