Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Scade durerile de cap cu mustar

Un aliment care se găsește constant la tine în frigider te poate ajuta ori de câte ori te supără o durere. Muștarul are beneficii extraordinare asupra sănătății întregului organism. Iată care sunt cele mai dese afecțiuni pe care le poți trata cu muștar!

Muștarul este un bun remediu naturist pentru multe afecțiuni dintre care și durerile de cap. Dacă nu te lasă durerea, ar fi bine să faci o baie fierbiente la picioare timp de 20 de minute în care să adaugi pudră de muștar și vei scăpa de orice formă de disconfort.

Poate îți pare ciudat să tratezi o durere de cap cu o baie la picioare, însă chiar funcționează. Logica este aceea că acest amestec ajută la detoxificarea organismului, crește presiunea sangvină și circulația limfatică, îndepărtând astfel orice formă de durere.
Calitățile miraculoase ale muștarului

O cantitate mai mare de muștar adăugat în mâncare emană o doză de mirosin și sinigrin, două substanțe care ajută la subțierea mucusului și care facilitează eliminarea lui. Deci, în caz de congestie nazală, este bine să consumi cât mai mult muștar.

Un alt remediu pentru congestia nazală este cataplasma cu muștar pe care o poți prepara din câteva lingurițe de boabe de muștar pe care trebuie să le zdrobești și să le amesteci apoi cu o cană de făină și puțină apă caldă, astfel încât să obții o pastă. Aplic-o pe piept!  Mirosul puternic va desfunda nasul, iar căldura degajată va intensifica circulația sangvină la nivelul cutiei toracice ajutând astfel respirația.

Pont

Înainte de a aplica cataplasma pe piele, pune un strat de vaselină sau cremă și lasă-l 15 minute, deoarece există riscul de arsură. După aplicare, spală-te bine pe mâini înainte de a duce mâna la nas sau la ochi.
Cauza durerilor de cap

Pentru a putea trata corect o problemă de sănătate este indicat să știi concret care este cauza. Un studiu  a arătat că 80% dintre oamenii care s-au confruntat cu dureri de cap  a fost din cauza infecțiilor localizate la nivelul sinusurilor, fiind astfel încadrată în deja celebra categorie numită migrenă.

Din păcate, migrena este o afecțiune care se moștenește. Aceasta se poate diagnostica ținând cont de anumite criterii precum:

- preexistența a cel puțin 5 episoade de dureri de cap,

- durata să fie cel puțin între 4 și 27 de ore,

- prezența durerii semnalate la una dintre tâmple sau într-o singură zonă a capului, durere moderată până la severă, care te împiedică să îți desfășori activitățile zilnice,

- prezența a cel puțin unul dintre simptomele greață, vărsături, sensibilitate la lumină sau zgomot.
Reduce durerea cauzată de tensiune

Cea mai frecventă durere este cea pe care o resimți ca o presiune în special la tâmple, ceafă sau gât. Aceasta nu provoacă greață sau vărsături și se întâmplă foarte rar să îți afecteze activitățile zilnice. În general aceasta trece cu ajutorul unei aspirine sau ibuprofen. Dacă vrei să mergi pe varianta naturistă este recomandat ceaiul de semințe de muștar alb. În general apare ca un semnal al organismului în perioadele foarte tensionate și stresante.
Ameliorează simptomele sindromului Raynaud

În cazul în care te numeri printre persoanele cu degete reci și dureroase o cataplasmă de muștar este tot ce ai nevoie. Aplicat pe piele, muştarul determină iritaţia uşoară a pielii care creşte fluxul sanguin local, determinând o senzaţie de căldură şi furnicături,  un antidot perfect pentru degetele îngheţate. Menține această cataplasmă un minut dupa care o poți îndepărta.
Stimulează pofta de mâncare

Este bun la gust și poți să îl adaugi la diferite feluri de mâncare, mai ales că are capacitatea de a crește cantitatea de salivă și de suc digestiv, ceea ce reprezintă că va stimula pofta de mâncare mai ales dacă este subponderal.

Piciorul atletului, durerile de spate și cele articulare trec ca prin magie cu cataplasma de semințe de muștar.This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Scade durerile de cap cu mustar

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×