Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Vinul rosu ne activeaza creierul

Daca te simti vreodata prost ca bei singura un pahar de vin rosu atunci afla ca nu mai este cazul, deoarece oamenii de stiinta au putut confirma cu certitudine faptul ca daca este consumat ocazional, un pahar de vin rosu poate impulsiona creierul sa functioneze mai bine.

Potrivit neurochirurgului dr. Gordon Shephard, de la Yale School of Medicine vinul Activeaza mai multe parti ale creierului decat orice alta activitate. Insa acest lucru nu are nicio legatura cu bautul in exces ci mai degraba cu degustarea, potrivit feminis.ro.  

In cartea "Neuroenology: How The Brain Creates the Taste of Wine" Dr. Shephard a descris in amanunt cum procesul de a plimba prin gura un strop de vin rosu nobil pune in mi?care limba si activeaza papilele gustative, in timp ce activitati precum ascultatrea muzicii sau rezolvarea unei probleme de matematica nu au nici macar un efect asemanator asupra functiilor creierului.

Cercetatorii au afirmat in repetate randuri ca "gustul nu tine de vin, el este creat de catre creierul celui care degusta, pentru ca moleculele din vin nu au gust sau miros, dar procesul de creatie ce are loc la nivelul creierului este similar cu cel din cazul culorilor".


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Vinul rosu ne activeaza creierul

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×