Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Motive pentru care oamenii inteligenti nu sunt deloc fericiti

Fericirea este o stare de bine, un moment în care sufletul ajunge pe cele mai înalte culmi ale experimentării plăcerilor de bine. Fericirea este „starea de mulțumire sufletească intensă și deplină”. Fiind o stare sufletească profundă are și o arie de exprimare extinsă.O teorie susține că oamenii, cu cât sunt mai inteligenți, cu atât au șanse mai mare să nu fie fericiți. Enest Hemingway susținea că fericirea este cel mai rar lucru pe care l-a văzut la oamenii inteligenți. Albert Einstein credea că un om inteligent este prea preocupat de prezent ca să se gândească la viitor.Iată care sunt motivele pentru care oamenii inteligenți nu sunt fericiți

PREA CRITICI CU PROPRIA PERSOANĂ

Oamenii inteligenți sunt dotați cu un mod natural de analiză și gândire accentuată asupra acțiunilor lor și a comportamentului pe care îl prezintă de zi cu zi. Toate aceste gânduri se confruntă cu standardele înalte de care am vorbit mai sus și de aici rezultă o nebuloasă existențială. Tendința această nativă (deloc intenționată) le oferă motive suficiente pentru a se învinovăți, critica sau auto-dezarma în orice circumstanță.

De exemplu, o greșeală comisă acum mulți ani le poate bântui din senin mintea și le poate reaminti cum ar fi fost viața lor dacă acea problemă nu ar fi existat. Uite așa starea lor de spirit se schimbă imediat și gândurile încep să îi demoralizeze…STANDARDE ÎNALTE

Oamenii inteligenți sunt siguri de ceea ce vor de la viață și nu și-ar coborî standardele pentru nimeni și nimic. Puținul nu îi satisface, mai ales că ei sunt conștienți de calitățile pe care le posedă și știu de ce sunt capabili. Acest aspect îi face să le fie foarte greu să-și găsească fericirea.

ASPIRAȚII MULT PREA ÎNALTE

Oamenii inteligenți nu sunt niciodată mulțumiți cu ceea ce au. Întotdeauna este loc de mai bine/de mai mult. Acest lucru se datorează nivelului lor ridicat de IQ care le oferă puterea de a-și imagina lucruri mărețe.

SE SIMT NEÎNȚELEȘI

Oamenii inteligenți petrec mult timp în căutarea unei persoane care să îi înțeleagă pe deplin. Psihologic vorbind, atunci când avem alături persoane care ne înțeleg, jumătate din stresul vieții noastre încetează să mai existe. Nimic nu se compară cu o conversație adevărată, purtată în compania unei persoane a cărei gândire rezonează cu a noastră și care ne împărtășește ideile și viziunile asupra vieții.


SUNT PREDISPUȘI LA AFECȚIUNI PSIHOLOGICE


Multe studii au confirmat existența unei conexiuni între oamenii inteligenți și predispoziția acestora la diverse tulburări psihiatrice, cum ar fi bipolaritatea, anxietatea socială sau atacurile de panică. Nu toți cei inteligenți suferă de aceste probleme. Chiar și chiar care nu se confruntă cu ele sunt susceptibili la un sindrom intitulat depresie existențială, care apare ca efect al supra-analizării detaliilor din viața lor.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Motive pentru care oamenii inteligenti nu sunt deloc fericiti

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×