Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Planta medicinala pentru arsuri

Una dintre cele mai răspândite plante medicinale și ușor de găsit mai ales pe câmpuri, la margini de drum sau de pădure.  Florile apar din mai până în august și sunt de culoare roșie-violacee. Recoltarea ei se face în octombrie, noiembrie sau martie.


O plantă minune din care se face și astăzi un leac antic bun atât întern cât și extern pentru foarte multe afecțiuni. O porție de sănătate la îndemâna celor ce știu să o recunoască.

Cu gust amar fără miros. Conține ulei volatil, mucilagii, alcaloizi, taninuri, substanțe minerale, acid litospermic (antigonadotrofic), zaharuri.

Se folosește iintern ca cicatrizant și protector în gastrită si ulcer gastric, ca antitumoral în cancer și tumori benigne, antiinflamator în bolile intestinului și în bolile de rinichi. Aplicată extern alină inflamațiile, grăbește vindecarea și procesele de refacere dupa arsuri.
Stinge arsurile gastrice

În cazul unor afecțiuni, precum ulcerul, gastrita, sau dacă ai arsuri la stomac, este suficient să iei o jumătate de linguriță de pulbere de tătăneasă de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Reduce aciditatea, protejează pereții stomacului. Poți să o combini după nevoie sau preferințe cu încă o jumătate de linguriță de pulbere dintr-o plantă aromatică precum:

- mușețel (pentru persoanele iritabile),

- valeriană sau sunătoare (pentru gastritele și ulcerele care apar pe fond de anxietate),

- mentă sau lavandă (pentru persoanele colerice),

- busuioc (pentru caracterele anxios-depresive).
Utilă și în afecțiuni ale gâtului sau pulmonare

O bucățică de rădăcină se mestecă încet, lăsând ca principiile active emoliente și regenerative să fie extrase de salivă și să ajungă în zona gâtului. Rădăcina proaspătă are un gust neutru, placut și este deosebit de activă pe când rădăcina uscată va fi măcinată în prealabil

Această plantă minunată  stimulează eliminarea secrețiilor din bronhii și plămâni, precum și de a stimula refacerea tesuturilor afectate de infectie.
Alungă diareea și infecțiile intestinale

Înainte de fiecare masă cu aproximativ  un sfert de oră se bea câte un pahar din extractul apos obținut prin macerație plus decoct.
Are efect antiinflamator

Dacă suferi de infecții urinare, renale, pietre la rinichi și la vezica urinară, tătăneasa favorizează relaxarea țesuturilor, diminuând inflamația și oprind hemoragia. Pentru aceste afecțiuni se  administrează de obicei sub formă de tinctură, împreună cu alte plante cum ar fi : ienupăr (ca antiinfecțios), merișor și mesteacan (ca anti-litiazice).
Are proprietăți antitumorale

Fibromul uterin, chisturile ovariene, polipii intestinali și stomacali sunt câteva dintre afecțiunile în care este de ajutor tinctura de tătăneasă. Poți încerca o cură cu tinctură de tătăneasă, deoacere are efect antitumoral și te ajută să eviți efectele intervenției chirurgicale. Procedează astfel:

- Pune 1-2 lingurițe de tinctură de tătăneasă în puțină apă, de 3 ori pe zi. Tratamentul se face până la completa vindecare.
- Se bea extractul apos antitumoral, în trei reprize pe parcursul unei zile.

Completarea acestui tratament naturist este regimul alimentar, fără carne, consumând în mod special morcovi, țelină și pătrunjel. Exclus alcool! Tratamentul se mentine 40 de zile.
Ține cancerul la distanță

Se țin 3-7 cure a câte 40 de zile cu 10 zile pauză între ele cu extractul apos antitumoral. Se recomandă deasemenea alimentația crudivoră, postul negru.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Planta medicinala pentru arsuri

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×