Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Leacuri care combat bacteria Helicobacter pylori

40% din populația Europei are această bacterie în organism, iar în țările sărace acest procent se dublează. Uleiurile esențiale, remediile cu plante și o dietă bogată în fructe și legume poți ține în frâu bolile cauzate de Helicobacter pylori.

Helicobacter pylori este responsabilă cu infectarea mucoasei stomacului, cauzând apariția ulcerelor gastric și duodenal și joacă un factor important în declanșarea cancerului gastric.

Potrivit specialiștilor, infectarea cu Helicobacter pylori are loc, de regulă, încă din perioada copilăriei, și ajunge să se cronicizeze în timp, producându-se o inflamație a mucoasei gastrice.

Înainte de a utiliza orice remediu naturist trebuie cerut sfatul medicului, în special, gravidele și cele care alăptează, cei alergici la anumite substanțe și cei care se tratează de diferite boli!
Tratamentul cu uleiuri esențiale

Pe lângă medicația dată de doctor sunt folosite ca remediu o serie de uleiuri esențiale, pe bază de plante. Fitoterapeuții spun că ele luptă împotriva infecției cu Helicobacter pylori și a recidivelor cu aceasta.

Încearcă și tu următoarele uleiuri esențiale de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia), de oregano (Origanum compactum), de cimbru (Thymus vulgaris), de cuișoare (Eugenia caryophyllata) ori de scorțișoară (Cinnamomum zeylanicum). Uleiurile respective au printre multiplele proprietăți și aceea că inhibă dezvoltarea Helicobacter pylori.

Uleiul esențial de mușețel (Chamomilla recutita) și cel de ghimbir (Zingiber officinalis) sunt bogate în substanțe care au proprietăți aniinflamatoare, iar cel de tarhon (Artemisia dranunculus) și de ghimbir au acțiune antispasmodică.
Ce plante, fructe și legume îți sunt recomandate

Mușetelul luptă împotriva indigestiei și a acidităţii stomacale, fiind un puternic antiinflamator cu acțiune locală. Genţiana conţine triterpene şi xantone, acționând contra inflamațiilor de la nivelul mucoasei stomacale.

Varza sau broccoli conţin glucozinolaţi. Aceștia, sub acţiunea unei enzime, sunt transformaţi în sulforafan, o moleculă care inhibă dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori.

Pentru a beneficia de aceste beneficii, legumele trebuie consumate proaspete. Afinele luptă și ele contra infecției cu bacteria Helicobacter pylori iar polizaharidele din acest fruct inhibă adeziunea bacteriei Helicobacter pylori la nivelul mucoasei stomacului.
Probioticele și prebioticele

Probioticele sunt un fel de antibiotice naturale, ajutând organismul să scape de bacteriile dăunătoare, susținând astfel sistemul imunitar și ferindu-ne de boli. Aceste probiotice sunt bacterii bune, fiind responsabile pentru principalele procese de fermentaţie sănătoase din colon.

Se recomandă consumul de iaurturi făcute în casă care conțin probiotice cum ar fi, Lactobaciullus acidophilus și Bifidobacterium lactis și murături obținute prin saramură (varză murată, castraveciori). Prebioticele sunt unele fibre din alimente care au rolul de a ajuta bacteriile probiotice să acționeze spre bine organismului.



This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Leacuri care combat bacteria Helicobacter pylori

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×