Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cand se impune fluorizarea dintilor

Fluorizarea reprezinta tratamentul stomatologic prin care se suplimenteaza cantitatea de fluor a dintilor, in scop profilactic si este indicat cu precadere copiilor. Fluorizarea are rolul de a preveni formarea leziunilor carioase si / sau de a reduce progresia cariilor deja existente. Procedura se poate realiza in cabinetul stomatologic sau la domiciliu.

Indicatiile fluorizarii

•  Tratamentul de fluorizare este indicat in priumul rand copiilor cu varsta intre 6 si 16 ani, aceasta fiind perioada de formare a dintilor permanenti. Cu toate acestea, si adultii pot beneficia de acest tratament profilactic.

•  Exista si cateva afectiuni care prezinta risc crescut pentru aparitia cariilor, cum ar fi sindrimul gurii uscate sau bolile gingivale.

•  Persoane cu predispozitie pentru dezvoltarea cariilor.

•  Pacienti cu restauratii dentare sau aparate ortodontice.

Tratamentul de fluorizare se poate realiza de 3 - 4 ori pe an, iar procedura este foarte simpla: dupa o igienizare profesionala, medicul aplica pe dinti solutii, geluri sau lacuri speciale, cu un continut ridicat de fluor, pentru un timp de 1 - 2 minute. Dupa tratament pacientul nu trebuie sa clateasca gura sau sa consume alimente si lichide timp de 30 de minute.

Fluorizarea in Cabinetul Stomatologic se poate realiza de 2 - 3 ori pe an. Eficienta tratamentului depinde de mentinerea unei igiene dentare stricte: periajul dintilor de doua ori pe zi, utilizarea atei dentare si a apei de gura, plus vizitele periodice la medicul stomatolog.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Cand se impune fluorizarea dintilor

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×