Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Motive care te vor face sa consumi mai des avocado

Tags: aringi avocado
Merge foarte bine în dressinguri pentru salate, sub formă de guacamole, dar şi consumat individual. Avocado are multe caracteristici care îl recomandă ca fiind un superaliment!

Un fruct ce provine din America Centrală şi de Sud, unde a fost cultivat şi consumat în mod tradiţional de indigeni, pentru că are o multitudine de beneficii pentru sănătate. Iată care sunt cele mai importante:
- Sprijină buna funcţionare a sistemului cardiovascular. Este o sursă importantă de acid oleic, care reduce colesterolul şi care, combinat cu o cantitate importantă de vitamina E şi acid folic, susţine sănătatea inimii.
- Menţine pielea sănătoasă. Grăsimile unice prezente în avocado favorizează hidratarea optimă a epidermei; datorită continutului de Omega-3, Omega-6 şi a unei game variate de carotenoizi, previne iritaţiile şi ajută la reducerea roşeţei şi la refacerea pielii afectate de temperaturi extreme.
- Este folositor celor care suferă de artrită şi osteoporoză, datorită conţinutului de potasiu şi vitamina B6.
- Are proprietăţi antiinflamatoare; conține mulţi nutrienţi care reduc inflamaţia în corp şi întăresc sistemul imunitar şi digestiv: fitosteroli, antioxidanţi (betacaroten, luteină), flavonoizi, seleniu, zinc, vitamina C şi E.
Cel mai bine este să consumăm avocado atunci când este bine copt, moale şi fără pete maronii pe coajă. Dacă ai cumpărat un avocado mai ferm la atingere, lasă-l la temperatura camerei timp de o zi, două, ca să obţii beneficii şi gustul perfect. Odată decojit, fructul se va oxida repede, de aceea este indicat să nu lăsăm la frigider bucăţele de avocado.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Motive care te vor face sa consumi mai des avocado

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×