Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Samponul natural facut la tine acasa

Şampoanele din comerţ vin la pachet cu ingrediente chimice, agenţi de spălare agresivi pentru scalp și păr, spumanţi, conservanţi, coloranţi, parfum, agenţi anticalcar, stabilizatori de PH. Produsele pregătite în casă pot să contribuie semnificativ la menținerea frumuseții tale în mod natural. Folosind șamponulși un scrub homemade, vei observa diferențe colosale între aceste produse și cele din magazine.
Șampon uscat

Combină cantităţi egale de bicarbonat şi talc neparfumat într-un recipient al cărui capac prezintă mici orificii prin care să presari apoi amestecul pe scalp. Talcul potenţează acţiunea absorbantă a bicarbonatului.

Imediat după ce ai aplicat pe păr acest amestec, masează energic toată zona scalpului, lasă să acționeze 5-7 minute apoi periază-ti energic până la eliminarea particulelor.

Pont

Dacă adaugi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu în şamponul tău cumpărat din comerț o să-i sporești puterea de curăţare.

Știai că...

...spuma nu curăță și nici nu igienizează scalpul? Cu cât face mai multă spumă un produs, indiferent că este pentru păr sau pentru curățenia domestică, cu atât mai multe substanțe chimice are.
Șampon cu argilă

Extrem de blând cu scalpul tău, fortifică părul subțire și moale, dându-i un pic mai mult volum.

Ingrediente

5 linguri de argilă saponiferă (ghassoul)

250 ml apă plată sau florală (ex. apă de trandafiri)

10 picături de ulei esenţial de rozmarin

10 picături de ulei esenţial de lemn de trandafir

5 picături de ulei esenţial de ienupăr

1 linguriţă de ulei de jojoba

Preparare

Lasă la infuzat argila în 250 ml de apă. Când argila este binehidratată, adaugă uleiul esenţial de rozmarin, uleiul de lemn de trandafir şi cel de ienupăr diluate într-o linguriţă de ulei de jojoba. Pentru o curățare și mai intensă a scalpului, poți încorpora 1 linguriţă mică de bicarbonat de sodiu.

Pune amestecul astfel obținut într-un recipient și nu uita să-l agiți înainte de fiecare spălare. Cantitatea este suficientă pentru 3 spălări. După ce ai udat părul, aplică șamponul naturist, masează bine toată zona scalpului, lasă 5-8 minute să acționeze și apoi clătește cu apă călduță.
Șampon împotriva căderii parului

Pentru acest șampon, amestecă un sfert de linguriţă de bicarbonat de sodiu, 1 linguriţă de argilă albă dizolvată în puţină apă, câte 15 picături de ulei esenţial de chiparos, de cedru de Atlas şi de salvie şi 10 picături de ulei esenţial de busuioc. Folosește-l de 2-3 ori pe săptămână și nu uita să-ți piepteni zilnic părul, în felul acesta vei stimula mai bine circulația sangvină de la nivelul scalpului.

Ponturi

Zeama de lămâie nu doar deschide culoarea părului, ci și reface structura de colagen a scapului și a firului de păr.

În locul apei fierte și răcite, poți folosi pentru limpezirea părului un ceai concentrat făcut din măceșe, mușețel, sunătoare sau ceai verde.This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Samponul natural facut la tine acasa

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×