Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Proprietățile curative ale piperului roșu

Îți plac condimentele naturale iuți și obișnuiești să le adaugi în mâncăruri? Ei bine, dacă vei utiliza piperul roșu, ai putea să combați o serie de boli.

Acesta nu este o invenție recentă din industria alimentară, ci un ingredient folosit încă din vechime de multe popoare.

Originar din America Centrală și de Sud, piperul roșu este extras din ardeiul roșu de cayenne. Iuțeala sa este determinată de o substanță cunoscută sub numele de capsaicină.
Accelerează metabolismul

Pentru că pe doamne le preocupă mai mult subiectul legat de slăbit, iată că piperul roșu sau cayenne este un aliment cheie în arderea grăsimilor care se depun pe șolduri, abdomen și nu numai.

Substanța minune, capsaicina, accelerează metabolismul și reduce grăsimile.

Celebra cântăreață Beyonce a slăbit cu ajutorul unei limonade cu piper roșu. Atenție, dacă vrei să pui în practică dieta ei, care presupune să bei doar această limonadă și să nu mai consumi alimente solide, cere neapărat sfatul specialistului! Se pot crea dezechilibre în corp și n-ar fi de dorit să schimbi o problemă de sănătate cu alta.

Limonadă cu piper roșu

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

- 10 linguri de suc proaspăt de lămâie

- 10 linguri de sirop de arțar

- 1,5 l  de apă fiartă și răcită

- 6 lingurițe rase de pudră de piper roșu

Procedează astfel:

Amestecă toate ingredientele și bea lichidul obținut pe durata unei zile. Nu depăși 2l pe zi.

Pentru că vei consuma doar această limonadă, deci nu și alte lichide, te poți simți slăbit. Vei da repede jos circa 1 kg pe zi. Limonada aceasta va acționa ca o cură de detoxificare și va ajuta organismul să elimine toxinele și surplusul de apă.

Atenție!

Nu se recomandă să ții cura mai mult de 1-2 zile! Odată ce renunți la limonada respectivă, adoptă o dietă echilibrată.
Reduce inflamațiile și durerile articulare

Pasta de piper roșu combate durerile articulare. Nu numai că face asta dar este un aliat major împotriva durerilor și are un efect antiiritant. Piperul obținut din ardeiul roșu de tip cayenne mărește circulația în zona în care este aplicat și elimină durerea de articulație. În plus, capsaicina are rolul de a trata durerea și acționează la nivel senzorial, impiedicând transmiterea semnalului unui neurotransmițător responsabil cu semnalele de tip durere la nivelul creierului.

Cum o prepari

Amestecă o cană de făină cu un gram de piper roșu și puțin ulei esențial din plante. Este indicat ca, înainte de a aplica pasta de piper roșu pe piele, să aplici un ulei vegetal (de măsline sau de floarea-soarelui), pentru a combate iritațiile. Dacă ai suferit un accident recent, nu este bine să folosești pastă de piper, fiindcă va crește temperatura din locul afectat dar și inflamația. Cu alte cuvinte, folosește acest remediu numai pentru durerile cronice.
Ameliorează durerile de cap

Dacă îl consumi sub formă de apă în care vei adăuga 1-3 lingurițe din acest condiment benefic pentru sănătate se spune că îți va trece migrena. Evident că nu este vorba despre acea durere care s-a cronicizat. Se pare că atunci când piperul roșu ajunge în stomac, creierul elimină endorfine, niște substanțe chimice care elimină durerea în mod natural.
Alte efecte benefice ale leacurilor cu piper roșu

De la medicina tradițională asiatică, până la cea indiană, piperul roșu este folosit ca remediu pentru diverse afecțiuni.

- Îmbunătățește circulația sanguină,

- Tratează ulcerul,

- Combate sinuzita,

- Îmbunătățește sănătatea inimii,

- Reduce simptomele psoriazisului,

- Scade colesterolul.

Știai că...

...din ardeiul iute roșu s-a extras pentru prima oară vitamina C?This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Proprietățile curative ale piperului roșu

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×