Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum recunoastem vinurile cancerigene

Printre sticlele de vin, se strecoara si surogate numite BFL (Bauturi Fermentate Linistit), care sunt niste chimicale ce pot produce "orbire si decese".
 
Daca în vremurile vechi, vinul "se falsifica" prin adaugare de apa, astazi avem o adevarata industrie de chimicale, coloranti, arome si potentiatori de gusturi din care se obtin "vinurile ieftine", care n-au nici o legatura cu strugurii.

Cum ne ferim de BFL? În primul rand, trebuie sa ne uitam pe eticheta. Daca e vin, trebuie sa scrie ca este vin. Producatorii de BFL lucreaza conform legilor, dar deseori pun o eticheta care te duce cu gandul la vie, sau vin, sau pun denumiri specifice precum: "Cetera", "Crasmarita", "La butoi", "Hanul dintre vii", "Vin stramosesc", "Noua boloboace", "Raiul pacatosilor" si multe alte nume cu rezonanta sau imprima pe eticheta un butoi, un ciorchine ori o frunza de vita, inducand confuzie printre cumparatori.

Mai mult, deseori nici nu scrie pe eticheta despre ce fel de produs este vorba.

Doar la unul din controale, ANPC a oprit de la comercializare 60 litri de bauturi spirtoase, care "erau improprii comercializarii si consumului uman".


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Cum recunoastem vinurile cancerigene

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×