Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Remediu neobisnuit impotriva arsurilor

Institutul José Frota din orasul Fortaleza (nordul Braziliei) experimenteaza un nou tratament pentru suferinzii de arsuri. In cadrul unor teste clinice care sunt in curs, zonele de piele arsa ale unui numar de cincizeci de pacienti sunt acoperite cu piele de peste tilapia. Altadata considerata un deseu de catre crescatorii de pesti din aceasta specie foarte consumata in lume, aceasta membrana ar putea valora in curand echivalentul sau in aur. Benzile de piele de peste aplicate pe ranile provocate de arsuri adera la plaga si creeaza un „efect tampon”, impiedicand contaminarea si prevenind uscarea epidermei sau pierderea de proteine, conform Rador. 

In cazul arsurilor superficiale pana la Gradul Doi, medicii au aplicat pielea de peste si au lasat-o pe rana pana la vindecare. In cazul pacientilor care au suferit arsuri de gradul doi sau mai profunde, bandajele formate din membrana de peste Tilapia au fost schimbate de mai multe ori, dar mai rar decat in cazul bandajelor clasice, care necesita schimbarea zilnica. Potrivit medicilor brazilieni, pielea de tilapia permite deopotriva reducerea timpului de vindecare si diminuarea ingerarii de medicamente contra durerii. Niciunul din pacientii inclusi in experiment nu a prezentat complicatii. Inainte de utilizare, pielea de tilapia este sterilizata in clorhexidina, apoi in glicerol.

Ulterior este trimisa la Sao Paulo pentru a fi iradiata intr-un laborator specializat, acesta fiind singurul mijloc de a garanta distrugerea tuturor virusurilor. In cazul in care testele clinice vor avea rezultate pozitive, medicii brazilieni spera ca se va gasi o firma interesata sa produca pe scara mare pielea de tilapia pentru uz medical, scrie descopera.ro, care citeaza Le Figaro.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Remediu neobisnuit impotriva arsurilor

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×