Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ce se intampla daca consumi proteine in exces

Datorita numeroaselor cercetari in domeniu, s-a ajuns la concluzia ca un Consum Excesiv de proteine poate scadea durata vietii, insa are si efecte negative asupra corpului, cum ar fi afectarea rinichilor si functiei acestora, cresterea nivelului de vitamine B12, pierderi de calciu (cresterea riscului de osteoporoza), cresterea colesterolului sangvin, dar si afectarea dezvoltarii copiilor.

De asemenea, este cert faptul ca un consum excesiv de proteina, atat animala, cat si vegetala, duce la maturizarea sexuala precoce a tinerilor.

Diverse cercetari ale medicilor specialisti au concluzionat ca nivelul de Proteine necesar pentru buna functionare a organismului se afla situat intre valorile 40-60 de grame pe zi.

De altfel, s-a conturat ideea ca femeile au nevoie de o cantitate mai mica de proteine decat barbatii. Astfel, intr-o zi, este recomandat ca o femeie sa consume in jur de 40-44 de grame pe zi, in timp ce barbatii sunt incurajati sa consume peste 50 grame de proteine, doar pentru a asigura nivelul optim de proteine in corp.

O astfel de alimentatie se poate asigura Foarte Usor din combinarea unei diete ovo-lacto-vegetariana, care este abundenta in proteine, cu dieta pe baza de carne. De altfel, proteinele se gasesc foarte usor si in cereale, leguminoase, oleaginoase (seminte, nuci) si fructe. Apoi, pentru a creste rezistenta musculara, mai ales in cazul culturistilor si sportivilor, in general, este nevoie de o combinatie intre proteine, glucoza si grasimi.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Ce se intampla daca consumi proteine in exces

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×