Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Geanta prea grea ne poate afecta sanatatea

Studiile au dezvaluit efectele negative pe care le are un astfel de accesoriu pentru organismul nostru. 

4 efecte negative pe care le are o geanta prea grea

1. Apar durerile de cap

Atunci cand te gandesti la transportul unor obiecte grele, durerile de gat si de spate par a fi cateva simptome normale ale acestor actiuni. insa studiile au demonstrat ca gentile grele pot provoca si aparitia durerilor de cap. Muschii sunt fortati sa ajute la sustinerea greutatii. Cand apar spasmele la nivelul muschilor umerilor si Gatului, este declansata o durere in partea din spate a craniului, care radiaza pana in fata. Dr. Oz a dezvaluit ca, in momentul in care geanta cantareste mai mult de 4,5 kilograme, acest accesoriu este responsabil pentru durerea de cap.

2. Mersul natural este dezechilibrat

Un alt efect comun care apare din cauza unei genti prea mari este stricarea echilibrului general al corpului. O greutate mare situata pe o parte a corpului are un impact semnificativ.

O geanta grea de umar va interfera cu mersul normal si cu balansul bratelor din timpul mersului. Iar dupa o perioada mai lunga de timp, corpul isi poate pierde capacitatea de a se balansa in mod natural. 

3. Muschii gatului si umerilor se contracta

Gentile grele pot cauza spasme si contractarea muschilor de la nivelul umerilor. Iar aceasta problema ajunge la baza gatului. Cand se intampla acest lucru, apare o rigiditate in partea superioara a spatelui, in zona umerilor si a gatului. Pe termen lung, poate aparea o curbura la nivelul gatului, precum si artrita.

4. Este prezenta o tensiune permanenta la nivelul gatului

Pe langa riscul crescut al unui stil de viata sedentar, greutatile pe care le caram ne pot crea probleme serioase de sanatate. Din cauza unui accesoriu greu, precum o geanta, provocam stresul si tensiunea muschilor gatului si spatelui. De asemenea, muschii de la nivelul coloanei vertebrale trebuie sa lucreze mai mult pentru a compensa greutatea, ceea ce creste presiunea din partea inferioara a spatelui.This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Geanta prea grea ne poate afecta sanatatea

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×