Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ce se intampla daca bei prea multa cafea

Nimic nu se compară cu mirosul cafelei de dimineață. Indiferent că o bei pentru doza de energie pe care ți-o oferă sau că îți place gustul, se recomandă consumul a maxim două cești pe zi.

Dacă totuși mai simți nevoia peste zi să mai bei o cafea, alege să o combini cu o cantitate mai mare de lapte pentru a avea un efect mai slab..

Consumul excesiv de cafea crește riscul apariției bolilor cardiovasculare!
Dezavantajele consumului de cafea

1. Auzi... lucruri: dacă te-ai obișnuit să bei cafeaua precum limonada și ai ajuns la peste 3 căni de cafea pe zi, există riscul să începi să auzi zgomote care nu există în realitate.

2. Îți afectează ficatul: în doze mici cafeaua este considerată un adevărat medicament mai ales dacă este consumată fără lapte și zahăr. Cele trei elemente combinate  îți pot distruge ficatul, mai ales dacă iei analgezice.

3. Crește tensiunea arterială: consumul de cafea  produce palpitații, iar pe termen lung, asta se poate transforma într-o boală în toată  regula.

4. Poți deveni mult mai  irascibil

5. Duce la insomnii

6. Dă dependență: de regulă cafeaua este asociată cu un obicei plăcut, relaxant, iar dacă te hotărăști să renunți brusc la ea s-ar putea să-i afli și efectele neplăcute și anume indispoziție, scăderea capacității de concentrare.

7. Dureri de cap

8. Depresie : renunțarea bruscă la cafea cauzează stări de depresie, anxietate și oboseală.

9. Îți crește riscul de osteoporoză: cu cât porția zilnică este mai mare cu atât trebuie să te asiguri că ai suficient  calciu și vitamina D în organism, deoarece cafeaua favorizează eliminarea lor. Lipsa calciului din oganism duce în timp la osteoporoză.This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Ce se intampla daca bei prea multa cafea

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×