Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Depresia afecteaza sute de milioane de oameni

Boala care nu doare si afecteaza sute de milioane de oameni
Numarul persoanelor la nivel global care sufera de depresie a crescut cu 18% în ultima decada, ajungând la 322 de milioane, a anunțat Organizația Mondiala a Sanatații (OMS), care a cerut totodata o mai mare atenție asupra grupurilor de mare risc, relateaza DPA și Reuters.

Creșterea înregistrata în perioada 2005-2015 a fost provocata atât de creșterea populația planetei dar și de creșterea speranței de viața, conform agenției ONU privind sanatatea. Riscul apariției depresiei devine mai mare în ultimele perioade ale vieții.
În timp ce 5,1% dintre femei și 3,6% dintre barbați sunt depresivi

în medie, ratele în rândul persoanelor în vârsta cresc la peste 7,5% pentru femei și 5,5% pentru barbați. Totuși, persoanele în vârsta nu reprezinta singurul grup care necesita atenție sporita, potrivit OMS. În timp ce presiunea sociala crește asupra copiilor, profesorii și consilierii psihologi ar trebui sa-i învețe pe aceștia abilitațile necesare prin care ei sa se poata proteja în viața în timpul apariției unei depresii, mai spune Dan Chisholm.

„Consecințele acestei afecțiuni sunt uriașe în ce privește afectarea starii de sanatate”, se mai precizeaza în raportul OMS.
Pierderile economice globale legate de depresie depașesc 1 trilion de dolari anual și sunt legate de scaderea productivitații din cauza apatiei care conduce la inabilitatea de a munci sau de a te descurca în viața de zi cu zi.

„Depresia este cea mai importanta cauza ce produce dizabilitați în lume, în acest moment”, a subliniat Dr. Dan Chisholm.
Riscurile de a deveni depresiv sunt intensificate de saracie, lipsa locului de munca, pierderea persoanei dragi, boli fizice și abuzul de substante.
Depresia nu reprezintă doar o stare de tristețe trecătoare.

Depresia este o boală care poate afecta pe oricine și oricând. Depresivul poate prezenta variate simptome emoționale, cognitive, fizice sau comportamentale.
Cum recunoastem depresia?
Principalele simptome ale depresiei sunt:
Starea depresivă
Pierderea interesului și a plăcerii pentru activități care înainte erau apreciate
Schimbări ale apetitului alimentar
Dereglarea somnului (de cele mai multe ori insomnie)
Agitație sau lentoare psihomotorie
Scăderea energiei, oboseală, epuizare fizică
Senzația de inutilitate și sentimente de vinovăţie
Scăderea capacității de concentrare, nehotărâre, dificultate în a lua hotărâri
Pesimism până la gânduri de moarte sau de suicide


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Depresia afecteaza sute de milioane de oameni

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×