Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Sanatate ta este in pericol? Visele te avertizeaza

Ai grijă ce visezi! Când sănătatea ta e în pericol, visele te avertizează!
Datorita triplei valente a viselor, acestea sunt esentiale pentru sanatatea noastra emotionala. Pe langa faptul ca visele reprezinta o functie importanta si necesara, care ne stimuleaza memoria si sanatatea mentala, acestea pot indica si anumite probleme de sanatate, pe care ar trebui sa le tratezi.

De la cosmaruri la frecventa viselor, poti invata destul de multe despre corpul tau din aventurile tale nocturne. Iata cateva situatii din timpul somnului, care pot indica faptul ca sanatatea ta nu este chiar in cea mai buna conditie!
Cum influenteaza visele sanatatea oamenilor?

1. Cosmarurile pot fi un semnal de alarma
Stii deja senzatia pe care o ai atunci cand te trezesti transpirata dintr-un cosmar, iar inima iti bate repede. Cu toate ca nu ar trebui sa iti faci griji atunci cand ai un cosmar din cand in cand, cosmarurile frecvente pot indica faptul ca sanatatea ta are probleme.

Un studiu realizat in acest domeniu a ajuns la concluzia ca aceste vise urate sunt corelate cu bolile de inima, bataile neregulate ale inimii crescand riscul aparitiei cosmarurilor si mai mult. O alta cauza posibila a cosmarurilor este reprezentata de apneea de somn, o afectiune cronica prezenta cand exista pauze in respiratie sau o respiratie superficiala in timpul somnului.

Persoanele care viseaza ca se ineaca sau se sufoca au, in realitate, caile respiratorii blocate.
2. Frecventa viselor poate indica anumite afectiuni
Cele mai multe persoane au aproximativ 4-6 vise in fiecare noapte, dar nu si le aduc aminte pe toate.

Exista o probabilitate mult mai mare sa iti amintesti visul, daca te trezesti inainte ca acesta sa se fi terminat sau la scurt timp dupa terminarea acestuia. Tulburarile de dispozitie, precum anxietatea si depresia, ar putea fi o cauza a cresterii acestei frecvente a viselor. Alte cauze ale viselor frecvente sunt caldura sau frigul din timpul noptii, durerea cronica sau nivelul hormonilor din corp.
3. Semnificatia viselor care te trezesc devreme
Chiar daca iti place sa te trezesti dimineata, iar de multe ori nici nu astepti ca alarma ceasului sa iti dea trezirea, exista acele vise care te trezesc mai devreme decat ar trebui. Acestea indica prezenta unei tulburari de dispozitie, cum ar fi anxietatea sau depresia. O alta cauza a acestei probleme este reprezentata de arsurile stomacale.

4. Visele in care esti atacata
Aceste vise intra in categoria cosmarurilor, putand indica o tulburare neurodegenerativa, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson. La nivel psihologic, aceste cosmaruri pot evidentia sentimentul de pierdere a controlului intr-un anumit aspect al vietii. Cu toate ca sunt neplacute, acestea te pot ajuta sa iti controlezi fricile.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Sanatate ta este in pericol? Visele te avertizeaza

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×