Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Un barbat din Turcia a gasit o intreaga galerie sub casa lui

Nici prin gând nu-i trecea acestui bărbat că, în momentul în care va dărâma un zid din beci, va avea parte de surpriza vieţii! Din acel moment, istoria a început să fie rescrisă!
În 1963, un bărbat din oraşul Derinkuyu, din Turcia, a vrut să-şi renoveze casa. Într-o bună zi, a pus mâna pe un târnăcop şi a început să spargă un perete din beci. La un moment dat, a văzut cum în spatele zidului de beton se deschide un culoar. A continuat să sape până când a curăţat zona. Atunci şi-a dat seama că peretele ascundea un labirint imens!
Fără să stea prea mult pe gânduri, bărbatul a anunţat autorităţile. În scurt timp, la faţa locului a ajuns şi o echipă de cercetători care au început să studieze locul. Aceştia au datat labirintul ca având o vechime de peste 3.000 de ani...


După zile întregi de dezbateri, aceştia au ajuns la concluzia că labirintul este, de fapt, un imens oraş subteran despre care se presupune că ar fi adăpostit în jur de 20.000 de locuitori.


Ulterior, s-au găsit guri de ventilaţie săpate în stâncă, zone rezidenţiale, grajduri pentru animale, bucătării prevăzute cu cuptoare imense, crame, hambare, câteva încăperi care serveau drept şcoli, magazine şi chiar biserici şi cimitire. Din loc în loc, anumite guri de acces erau prevăzute cu "porţi" de stâncă uriaşe, menite să ţină duşmanii afară. Şi totuşi, chiar dacă invadatorii reuşeau să pătrundă în labirint, fără un plan al galeriilor, le era imposibil să mai iasă.


Şi asta nu e totul! Cercetătorii cred că labirintul se întinde şi mai mult în adâncurile pământului, mărimea exactă fiind încă un mister.
În prezent, labirintul a fost deschis circuitului turistic, însă numai câteva galerii sunt accesibile, pentru a evita rătăcirea acestora în "măruntaiele" pământului.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Un barbat din Turcia a gasit o intreaga galerie sub casa lui

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×