Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Sucurile din fructe iti incetinesc metabolismul

De ce unii oameni pot mânca în exces fără a avea consecințe, în timp ce alții se luptă să rămână în formă prin diete stricte?
Nu este vorba neăparat de genetică, spune Josh Axe, un reputat medic specialist în nutriție. Răspunsul ar putea fi obiceiurile de zi cu zi ale fiecăruia.
Termenul de metabolism se referă la toate procesele chimice care au loc în organismul nostru pentru a ne menține în viață și în stare de funcționare. El desemnează cât de eficient transformă corpul uman caloriile pe care le primim din alimente în energie utilizabilă.”
Există câțiva factori de care trebuie să ținem cont, înainte de a ne lansa în procedee extenuante și deseori neeficiente sau chiar dăunătoare.
Trebuie să ne acordăm o perioadă suficientă de somn
Schimbarea dietei nu este singurul mijloc de a accelera un metabolism lent. Unul dintre cele mai simple moduri de a ajuta organismul să metabolizeze hrana este de a ne revizui programul de somn.
Studiile sugerează că eliminarea aparatelor tehnologice din cameră și blocarea luminii artificiale poate ajuta la îmbunătățirea somnului.

Consumul în exces de cereale integrale
Cereale integrale reprezintă o mare sursă de fibre și substanțe nutritive esențiale, dar nutriționistul avertizează că nu toate cerealele sunt ușor de digerat. Și în acest caz, se recomandă respectarea sfatului „totul cu moderație”.

Consumul exagerat de sucuri de fructe
Excludem din start sucurile industriale și ne referim, desigur, la cele naturale, făcute la blender sau storcător. Este important să ne hidratăm, dar asigurați-vă că alegeți băutura corectă.
Consumul de fructe întregi are o valoare nutrițională mai mare decât sucul proaspăt stors. Sucul rămas din fructul care a avut fibra îndepărtată reprezintă o sursă mai mare de zaharuri. Acestea sunt asimilate în sânge mult mai repede, în lipsa stabilizatorului metabolic reprezentat de fibrele din pulpa fructului. Odată intrat în sistem, zahărul în exces induce o explozie energetică, apoi o scădere bruscă a tonusului. Iar câteodată îngrășarea, așa că atenție și aici la moderație.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Sucurile din fructe iti incetinesc metabolismul

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×