Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

GREŠKE KOJE TRBATE IZBEĆI NA FACEBOOK

Facebook je sada već neko vreme najupotrebljenija društvena mreža na svetu. Statistike kažu da 1/7 stanovništva ima svoj profil na facebooku.

Naše objave, bilo to slike ili običan facebook status, pokazuju Puno o nama, i preko njih ljudi saznaju puno stvari o nama, i ako nas lično ne poznaju. Svaki detalj objavljen utiče na stvaranje utiska ostalih prema Vama, tako da morate biti oprezni kako se ponašati i kako menadžovati vaše pritsustvo na društvenim mrežama.

Poslednje vreme, puno poslodavaca posećuju facebook profile kandidata, Koje misle zvati na intervju ili primiti na posao. Ovo rade s ciljem da saznaju kakve ličnosti su kandidati, jer kao što smo rekli i ranije svaka objava  može uticati na određivanje utiska prema vama.

Zaposlene osobe i oni koji traže posao posebnu pažnju moraju pridati stvarima koje ćemo navesti u nastavku:

  • Lični podaci:

Veoma je važno da na našem facebook profiju imamo samo osnovne i striktne podatke. Važne i potrebne informacije morate poređati prve, zatim pobrinuti se za preostali deo vašeg profila. Veliku pažnju pridodajte i slici profila, pokušajte da na toj slici izgledate profesionalnije, ali ne neka slika u kojoj ne ličimo na sebe.

  • Čuvanje profesionalnih informacija

I ako većina korisnika profesionalne informacije čuvaju veoma privatno, tu osobinu morate promeniti i objaviti vaša iskustva, interesovanja i druge Stvari Koje mogu ostaviti dobar utisak kod poslodavca. Morate imati u vidu još jednu stvar, objavljujte samo najvažnije stvari, dobro je imati i rezervnih stvari koje će te otkriti prolaskom vremena.

  • Upotreba adekvatnog jezika

Vaš facebook profil pokazuje puno toga o vama kod osoba koje vas ne poznaju. Upotreba adekvatnog jezika je neophodna kako bi poslodavac lakše video vaš potencijal. Često se desi da zbog jednog diskriminatornog komenta ili objave, druga osoba stvori veoma negativno mišljenje o vama.

Iako se nama naše pritsustvo na društvenim mrežama ne čini važnim, on igra veliku ulogu jer predstavlja najbolji način da reklamirate sebe kod ostalih, iako nikada niste imali fizički kontakt sa njima.This post first appeared on Oglasi Za Posao - Najnoviji Oglasi Za Posao U Srbi, please read the originial post: here

Share the post

GREŠKE KOJE TRBATE IZBEĆI NA FACEBOOK

×

Subscribe to Oglasi Za Posao - Najnoviji Oglasi Za Posao U Srbi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×