Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Post Prodüksiyon Nedir?

Bir filmin yönetmeni son sahneyi çektikten, kameralar tamamen durduktan sonra film son aşamasına geçmeye hazırdır: Post Production.

Post prodüksiyon, bir hikayeyi senaryodan ekrana taşımanın son adımı ve bir filmin hayata geçirildiği, görüntülerin tutarlı ve amacına uygun şekilde Bir Araya getirildiği aşamadır.

Bu süreçte, post prodüksiyon ekibi yalnızca ham görüntüleri bir araya getirmekle kalmaz, aynı zamanda projeye ses ve görsel efektler ekler.

Post prodüksiyon Nedir? Post prodüksiyon, bir film oluşturmak için işitsel ve görsel materyallerin düzenlenmesidir. Editör çekim karelerini bir araya getirir, müzik ve diğer görsel ve ses efektlerini birleştirir. Bu öğeler, film dediğimiz, çoklu duyusal bir deneyim yaratmak için bir araya getirilir.

Post Prodüksiyon Neden Önemli? Post prodüksiyon süreci olmadan bitmiş bir film yoktur. Anlatmak istediğiniz hikayeyi anlatabilecek ya da anlatamayacak ham görüntüleriniz vardır ve ham görüntüler genellikle sunulması amaçlanan sırayla değil, oyuncular, konum ve diğer faktörler için en verimli olan sırayla çekilir.

Post prodüksiyonun her unsuru, filmin genel hikayesini geliştirmek için çalışır. Örneğin, arka plan müziği, parçanın ruh halini ve tonunu ayarlar; bu, renk derecelendirmesiyle daha da iyileştirilir. Becerikli düzenleme ile bir film veya video tam potansiyeline ulaşabilir.

Post Prodüksiyon Süreci

Post prodüksiyon, bir projenin kapsamına ve bütçesine bağlı olarak, birkaç aydan bir yıla kadar ve hatta daha fazla sürebilen, iyi planlanmış, işbirliğine dayalı bir süreçtir.

  1. Edit (Düzenleme): Düzenleme, post prodüksiyon sırasında komuta merkezidir. İlk olarak, görüntü Avid veya Final Cut Pro gibi bir düzenleme sistemine aktarılır. Kurgu, yönetmenin vizyonunun rehberliğinde filmi kesmeye başlar. Çoğu editör dijital formatlarda çalışsa ve artık filmi fiziksel olarak kesip birleştirmese de, post prodüksiyonda 'kes' kelimesi hala kullanılmaktadır.
  2. Sound Edit (Ses düzenleme): Ses, izleyiciler için bir deneyim yaratmada resim kadar önemlidir. Ses editörleri, bir filmin ses parçalarını birleştirmek, istenmeyen gürültüleri gidermek ve ses efektleri oluşturmaktan sorumludur.
  3. Müzik: Çoğu sinema filminin, bir sahnenin havasını veya hareketini vurgulayan orijinal bir notası vardır. Yüzüklerin Efendisi serisini müziksiz düşünebiliyor musunuz? Ya Game Of Thrones? na-na nanana na nanana .. O müzik olmasa bence izleyicisi 1/3 daha az olabilirdi.
  4. Görsel Efektler: Özel efektler ekibini sanatçılar ve mühendisler oluşturur. Bir film için bilgisayar tarafından oluşturulan görselleri tasarlarlar.
  5. Sound Mix: Tüm ses parçaları bittiğinde, ses seviyelerini ayarlamak için ses mikserleri devreye girer. Karakterler konuşurken müzik çok yüksekse veya ses çok düşükse ve seyirci ne olduğunu duyamıyorsa anlatıdan dikkati dağıtırsa, sesin gücü bir sahneyi kolayca boğabileceğinden, bu önemli bir aşamadır.
  6. Renk Düzeltme: Resim kilitlendiğinde (yani, başka düzenleme veya değişiklik yok ise), bir renk uzmanı, süreklilik ve bir ruh hali yaratmak için tonları ve ışığı dijital olarak ayarlar.
  7. Grafikler: Başlık, jenerik ve grafikler (tarih damgası gibi) oluşturulur ve eklenir.
  8. Fragman: Yeni bir düzenleme ekibi, izleyicileri filmi izlemeye ikna etmek amacıyla iki buçuk dakikalık bir ön izleme olan fragmanı oluşturur.

Post prodüksiyon herhangi bir filmde kritik bir dönüm noktasıdır. Bu düzenleme süreci, filmi en ideal seviyeye ulaştırabilecek potansiyele sahiptir.



This post first appeared on SEO İpuçları, Açıklamalar, Yenilikler, please read the originial post: here

Share the post

Post Prodüksiyon Nedir?

×

Subscribe to Seo İpuçları, Açıklamalar, Yenilikler

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×