Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

5 etapes per obrir una botiga online

Tenir un aparador a Internet ha esdevingut una necessitat per a molts negocis,  intentant així superar el confinament i l’aturada obligada per la pandèmia de la COVID-19. Es pot pensar que és fàcil de materialitzar, que pujant unes quantes fotos de productes i els seus preus en una Plataforma online ja n’hi ha prou. Res més lluny de la realitat, s’ha de planificar molt bé, igual com si féssim l’obertura d’una nova Botiga física. En la nostra experiència amb diferents clients, hem identificat 5 preguntes que s’han de respondre abans de començar. Anem per passos:

Quina plataforma de e-Comerç escollir?

És important triar la plataforma tecnològica que “hostejarà” la nostra “botiga virtual” ja que  existeixen diverses solucions i ofertes. Tots hem sentit de parlar de Shopify, Magento, Prestashop, Woocommerce amb WordPress i molts d’altres. Aquest tipus de plataforma s’haurà de personalitzar i ajustar a la vostra imatge. Una altra opció és la d’integrar-se en un “market place” on la personalització pot ser més senzilla però sovint limitada, a més haurem de veure el % de comissió que ens poden demanar. En tots els supòsits, s’han de tenir en compte les despeses i la inversió a realitzar. 

A quin mercat em vull adreçar amb el meu e-Comerç?

Si el mercat és local, aleshores hem de preveure una logística local per lliurar els productes adquirits. No tindrem les barreres de la duana i la complexitat de l’enviament internacional, però  hem de preveure i quantificar o bé una logística pròpia o bé la utilització de serveis de lliurament ràpid. Són despeses afegides que hem de contemplar en la nostra estructura i que potser haurem de repercutir totalment o en part als clients.

Com donarem a conèixer la nostra botiga online als possibles clients?

Avui en dia no és com a finals dels anys 90, en el món d’Internet hi han més de 1.750 milions de websites, alguns fent e-comerç, d’altres no. No n’hi ha prou en crear un aparador online. Perquè la gent el vegi, enmig de la gran avinguda comercial de la xarxa global, hem de treballar la seva difusió i visibilitat utilitizant l’omnicanalitat que tenim a disposició. Directoris d’empreses, publicitat en mitjans locals, boca-orella poden ser útils en un primer moment però no són suficients.

Total Websites Internet (font: Internet Live Stats)

També caldrà pensar en el SEO del web per posicionar-se correctament en els cercadors, treballar les xarxes socials per donar-li visibilitat, sense oblidar la publicitat online tant a Google com a les xarxes. S’haurà de treballar correctament les 2 palanques InBound i OutBound Marketing i mantenir aquesta feina de manera constant i sostinguda.

Quants productes tindrem en l’aparador Internet?

Molt sovint la primera reacció de tots nosaltres és voler tenir tot el catàleg de productes en el comerç online, sense mesurar la feina que pot suposar. S’ha de realitzar les fotos de cada producte en una qualitat acceptable, s’han d’elaborar les descripcions dels mateixos en els idiomes que tindrem en la web, posant els preus i gestionant els estocs i les seves ruptures. No és el mateix uns 100 articles, que 1.000 o 10.000. Un error d’estratègia pot suposar molt retard del projecte i una botiga online ingestionable.

 

Hi ara que hem aixecat la persiana i obert la porta a Internet què?

Aquesta fase és important, pensem que tenim una botiga oberta 24/7, 365 dies l’any. Hem de tractar les comandes, hem d’assegurar un bon servei postvenda, fer ofertes i promocions, gestionar les ruptures d’estoc de comandes que han arribat durant la nit… Analitzar els diferents comportaments de la gent que ens visita, entendre el motiu del perquè marxen sense comprar. I continuar promocionant-nos en una avinguda amb milions de botigues, algunes molt més potents i amb molts més mitjans. Regularment s’ha d’avaluar si s’arriba als objectius fixats, si el funnel dissenyat per atraure clients funciona, si la satisfacció dels clients és òptima o si s’ha de revisar part de l’estratègia. 

L’obertura d’un e-comerç no és un repte fàcil, implicarà molts canvis a la vostra empresa, i fer un pas decidit en allò que ara està de moda anomenar digitalització. S’ha de pensar en una bona estratègia empresarial per realitzar aquest pas i al mateix temps integrar una estratègia de dinamització online. Fa anys que, des de Digui, acompanyem empreses del país i de fora en aquest sentit  i que les ajudem a obtenir experiències d’èxit. Ús ajudem a vosaltres ara?



This post first appeared on Social Media Friendly, please read the originial post: here

Share the post

5 etapes per obrir una botiga online

×

Subscribe to Social Media Friendly

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×