Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Vlada je ipak maćeha!? Nema povećanja plaće za 2% javnim službenicima – KALKULATOR

Ministar rada i mirovinskog sustava, Marko Pavić, razgovarao je u utorak na neformalnom sastanku s predstavnicima sindikata državnih i javnih službi o nastavku kolektivnih pregovora i zahtjevu sindikata javnih službi da se i njima, kao i državnim službenicima, od 1. kolovoza poveća osnovica za plaće za dva posto.

Školski KaLeNDaR s praznicima za 2017./2018. godinu
Školski KaLeNDaR s praznicima za 2017./2018. godinu

Povećanje osnovice plaće od 2% je trebalo biti na dnevnom redu sutrašnje sjednice Vlade (koja je ujedno zadnja službena sjednica prije godišnjih odmora). Naime, nakon siječnja svim državnim službenicima (policajcima, vojnicima, carinicima) plaće će u kolovozu rasti 2%. S obzirom na to da javne službe nisu postigle dogovor o povećanju osnovice plaća u tri navrata po 2% kao državne službe, Vlada treba donijeti odluku o povećanju kao što je napravila i u prosincu prošle godine.

Sindikati na sastanku podsjetili ministra kako je od osamostaljenja Hrvatske osnovica za plaće državnih i javnih službenika bila jednaka. Ministar rada i mirovinskog sustava također je istaknuo da “Vladi nije namjera ponašati se prema jednima (državnim službenicima) kao majka, a drugima (javnim službenicima) kao maćehaVlada je ipak odlučila ne staviti na dnevni red sutrašnje sjednice odluku o povećanju osnovice javnim službenicima.

Koliko je trebalo biti povećanje plaće?


Treba vidjeti kako će sindikati reagirati na takav potez Vlade. Nakon sastanka su izjavili da nisu isključene ni prosvjedne aktivnosti pa i industrijske akcije poput štrajka.

Raspored za školu printanje A3 format 2017 2018
Raspored za školu printanje A3 format 2017 2018

Post Vlada je ipak maćeha!? Nema povećanja plaće za 2% javnim službenicima – KALKULATOR je prvi puta viđen na Upisi U Srednju školu 2017 Kalendar Kalkulator Plaće BMI Ednevnik .This post first appeared on Učenici, please read the originial post: here

Share the post

Vlada je ipak maćeha!? Nema povećanja plaće za 2% javnim službenicima – KALKULATOR

×

Subscribe to Učenici

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×