Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Peticija za besplatne udžbenike svim učenicima u Karlovačkoj županiji

Za ponedjeljak, 20.3.2017., je najavljen početak potpisivanja peticije za besplatne knjige za sve đake u Karlovačkoj županiji.

Iako su organizatori akcije koja je Karlovčanima donijela pozitivan rezultat i odluku o besplatnim knjigama, isto očekivali i od vlasti Karlovačke županije, odnosno župana Vučića, od toga neće biti ništa.

Za obrazovanje NEMA NOVCA!

“Investicija u znanje isplaćuje najbolje kamate” – R. Frost

Upisi u srednju školu 2017./2018.
Upisi u srednju školu 2017./2018.

– Nema toga u ovoj dvorani koji ne podržava besplatne udžbenike, samo trebaju novci. Ja sam rekao da ćemo u trećem mjesecu dati to na županijsku skupštinu, to je istina, ali nema smisla ići osnivati županijsko tijelo u ožujku koje će biti odlukom Vlade u četvrtom mjesecu raspušteno. Ja mislim da ova Županijska skupština može dati preporuku novom sazivu i da to donesu, rekao je župan Vučić na današnjoj sjednici.

Danas je naime, na sjednici županijske skupštine župan kazao kako “nema smisla da se to radi”. Organizatori su neugodno iznenađeni, kaže Marina Novaković Matanić.

– Nakon prevare župana Karlovačke županije Ivana Vučića koji je u siječnju ove godine obećao osnivanje radne skupine za nalaženje najboljeg modela za besplatne udžbenike za sve učenike u Karlovačkoj županiji, a na današnjoj Skupštini Karlovačke županije  rekao da nema smisla da se to radi, nama kao pokretačima akcije ne preostaje ništa drugo nego da se na legitiman način borimo za prava svih naših građana i učenika, te počinjemo skupljati peticiju za besplatne udžbenike na području cijele Karlovačke županije.

Tim povodom, već u ponedjeljak u Dugoj Resi planiraju konferenciju za novinare ispred Gradske knjižnice, gdje će predstaviti akciju odnosno projekt peticije besplatnih knjiga za sve đake u županiji.

Peticiju možete potpisati online:

Besplatni udžbenici za sve učenike Karlovačke županije

Dragi roditelji, građani Karlovačke županije, uvažavajući činjenicu teške gospodarske situacije i problema koje imate kao roditelji školaraca, kao izraz dobre volje i solidarnosti pozivamo Karlovačku županiju da od školske godine 2018./2019. svim učenicima s područja Karlovačke županije osigura besplatne udžbenike i radne bilježnice, tj. omogući pravo na besplatno obrazovanje, što je i zakonska obaveza, ali i mjera koja je u interesu društva u cjelini. U suvremenim i razvijenim društvima glavni razvojni čimbenici su obrazovanje i učenje.

“Investicija u znanje isplaćuje najbolje kamate” – R.Frost

Peticija za besplatne udžbenike

Post Peticija za besplatne udžbenike svim učenicima u Karlovačkoj županiji je prvi puta viđen na Upisi u srednju školu 2017/2018 * Kalkulatori bodova i plaće, e-dnevnik, kalendar, pravilnici.This post first appeared on Učenici, please read the originial post: here

Share the post

Peticija za besplatne udžbenike svim učenicima u Karlovačkoj županiji

×

Subscribe to Učenici

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×