Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Love og regler for udhuse og skure

Udhuse og skure har desværre den kedelige tendens til at fremtvinge sure naboer og klager til kommunen. Derfor er det vigtigt at have helt styr på reglementet, hvilket vi vil stræbe os på i dette indlæg.

Hvad karakteriserer en småbygning?

Først Skal det basale være på plads, hvilket gøres ved at have helt styr på, hvad en småbygning er. En småbygning er grundlæggende en bygning på grunden, der ikke er en del af boligen. Denne bygning må ikke benyttes til et længere varende ophold eller beboelse. I bygningsreglementet er der forskel mellem de mindre bygninger på 10-50 kvadratmeter og dem under 10 kvadratmeter. Nedenstående bygninger inkluderes som som små eller mindre bygninger til haven:

  • Garage og carport
  • Udhus (redskabs-, brænde- og cykelskur m.m.)
  • Overdækket terrasse
  • Drivhus

For større bygninger såsom lysthuse, pavilloner, vinterhaver og udestuer skal der følges et andet reglement.

Hvornår har jeg brug for en byggetilladelse?

Grundlæggende er reglen, at hvis det samlede areal for skurer, udhuse osv. overstiger 50 kvadratmeter, så skal du søge om en byggetilladelse. Dog gælder en anden regel, hvis f.eks. dit kommende carport-projekt skal integreres til en Allerede Eksisterende Bygning. Der lyder reglen nemlig, at selvom Din Kommende Bygning er under 50 kvadratmeter, så skal du alligevel søge om byggetilladelse, da det skal tilkobles en allerede eksisterende bygning.

Derudover skal du også huske på, at du altid skal søge om byggetilladelse, hvis din kommende bygning kommer til at øge beboelsesarealet.

Hvordan med layout?

Det er vigtigt, at dit nye skur, udhus, pavillon osv. passer layoutmæssigt til huset. Dette indebærer selve husets karakter, men også andre bygninger, der nu måtte være på grunden. Hvis du ikke tænker over ovenstående råd, så kan din nye kommende bygning hurtigt komme til at se malplaceret ud. Derfor har vi heldigvis hos Andersen-Tardini specialiseret os i alt til haven. Så hvis du trænger til at få lavet et professionelt stykke arbejde i haven, så skal du følge dette link: http://www.andersen-tardini.dk/alt-til-haven/ – og få et uforpligtende tilbud.

Indlægget Love og regler for udhuse og skure blev vist første gang den Andersen og Tardini.This post first appeared on Andersen & Tardini ApS, please read the originial post: here

Share the post

Love og regler for udhuse og skure

×

Subscribe to Andersen & Tardini Aps

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×