Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

6 lyxiga vardagsrum tips som alla har råd med

Äntligen dags för lite lyxiga vardagsrum tips! Vi vistas ju allt mer inomhus så här när hösten sveper in, med sina kyliga färgstarka vindar. Hösten är även en tid för att inreda i nya färgtoner och nya spännande dekoridéer tar plats. De flesta vill nog få till ett så lyxigt stilrent vardagsrum som möjligt. Tyvärr har många dåligt ställt och har inte råd med dyra designmöbler. Så vad kan man då göra för att få vardagsrummet se ut som Hollywood light med låg budget?

Inredningsvis ger här 6 stilsäkra tips hur ni snabbt får ett Lyxigt Vardagsrum Billigt utan att tumma på nästa hyra!

Vardagsrum tips

1. Satsa på en statement fåtölj

Att köpa massa klumpiga stora möbler ger inte den där lyxiga lätta känslan. Nej köp istället en design lik smäcker fåtölj och placera den tex. i ett väl valt hörn med en golvlampa bredvid. Det behöver absolut inte vara en dyr designmöbel för tio tusen som vanligt folk ändå inte har råd med. Nej det finns massor av billiga fåtöljer online som har den där lyxiga looken fast de är billiga. Detta med statement fötölj är även ett känt knep inom homestyling.

Ovan ser vi två perfekta exempel på vad jag menar och ni hittar dessa stilrena stolar att köpa HÄR HÄR och HÄR

2. Mattor med lyxig look

Att välja rätt sorts matta till vardagsrummet är viktigt om rummet ska få en lyxig karaktär. Nummer ett är att satsa på en STOR matta, inte en liten futtig trasa som knappt täcker möbelbenen. Nej mattan ska absolut gå utanför soffan och ev. fåtöljer bredvid. Ca storleken 200 x 300 brukar bli perfekt för ett normalt stort vardagsrum. Ett annat trick är att lägga två mellanstora mattor omlott bredvid varandra, det ger ett intryck av en enda stor matta.

Sedan ett super trick för en glammig matt look är att välja ett matt material med skimmer invävt i tyget. Mattor med silkeskänsla är stort just nu och ovan hittar ni några exempel på vad jag menar.

Mattorna ovan ser ut som de är dyra men de är billiga och ni hittar dem HÄR HÄR och HÄR

3. Vacker växtkraft

Rätt val av växter är viktigt i ett rum för ett snyggare intryck allmänt. Det har länge malts i media om taniga växter som elefantöra och doftpelargon, men de ger absolut ingen lyxig look i rummet. Nej här krävs det stora maffiga växter som palmer samt inslag av graciösa skönheter som Phalaenopsis. Jag personligen anser att klassikern brudorchidéen är absolut nummer ett på listan för att få ett lyxigt rum snabbt och billigt.

Bästa budgetlyxiga växter är:

1. Phalaenopsis 2. Guldpalm 3. Förmakspalm 4. Bergpalm 5. Citronfikus ger en Asiatisk lyxig känsla

Plantagen har just nu REA på alla de växter jag tipsar om ovan HÄR

4. Stilren sammet

Inget textilmaterial ger lyxkänslan så snabbt som sexig sammet gör. Varför inte inreda vardagsrummet med ett par tjocka stilrena sammetsgardiner i höst? Låt de gärna gå ändra från taket via en gardinskena för den där eftertraktade exklusiva hotellkänslan.

TIPSET: Ellos har just nu rejäl REA på deras sammetsgardiner och ni hittar den HÄR

5. Päls och pläd

Så här när hösten kryper på med sina kylande vindar är det ett måste att pälsa på möblerna därhemma. Jag brukar själv lägga vita fårpälsar på varje soff sittdyna under den kalla perioden. Det är inte bara snyggt utan ger även soffan den där glammiga känslan. Det är även ett smart tips för alla barnfamiljer med pälsar, då de skyddar möblerna från ev. barnspill fläckar och är lätta att byta ut.

De snygga pälsarna och plädarna ovan hittar ni att köpa HÄR

6. Dekorerar med doftljus

Slutligen men inte minst viktigt för det. För att få en lyxig vardagsrumslook är det ett måste med levande ljus och då speciellt några glammiga doftljus i schysst förpackning. Detta tricket är ju bara budgetlyx på allra bästa sättet och passar i precis alla hemmet rum.

Trendigt på doftljusfronten är att även pynta med glasburkar i stort kupolformat som ligger över ljuset, se ovan.

Den butik som har de allra lyxigaste doftljusen billigt är helt klart HM Home och alla ljus ovan är från dem.

Som ni ser finns det massor av enkla knep att ta till för att få ett lyxigt vardagsrum billigt. Enligt mig ska alla ha råd med att få det glammigt hemma utan att för den delen tumma på nästa månadshyra. Jag menar om det inte ens syns någon skillnad på ett vardagsrum med massa svindyra designprylar och ett inrett budgetlyxigt, varför då slösa hårt förvärvade slantar i onödan bara för märkeshetsen…idioti var namnet :)

Budgetlyx är grejen!

LOVE M

INREDNINGSVIS KÖPTIPS:

Jag heter Maria och driver bloggen Inredningsvis.se – bloggen som visar hur ni enkelt kan få det lyxigt hemma MEN billigt. Tips hur ni gör om hemma steg för steg samt massor av inredning inspiration att kopiera.


This post first appeared on Inredning, Dekor, Inspiration, Heminredning | Inredningsvis, please read the originial post: here

Share the post

6 lyxiga vardagsrum tips som alla har råd med

×

Subscribe to Inredning, Dekor, Inspiration, Heminredning | Inredningsvis

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×