Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Bostad – Flytande hus i den nya tidens anda

Flytande hus ökar i popularitet på bomarknaden, speciellt i Stockholms län. Jag drar direkt parallell till den ökade bostadsbristen i storstäderna. Att arkitekter desperat försöker hitta andra vägar och andra bostadslösningar för att platsen på land helt enkelt minskar i takt med fler folk. Jag har tex. märkt här i Göteborg att allt fler folk väljer att bo i husbåtar och vid marinan. Därför är Flytande Hus både en spännande men samtidigt skrämmande utveckling.

Här ser ni specialkonstruerade flytande Villa W i Nacka lite utanför Stockholm, närmare bestämt i Nacka. Huset är konstruerat och designat av företagen Bluet Ltd och marinetek group.

Flytande hus

Fakta: Villa W består av tre våningsplan med en klassiskt modernistisk design som har stark anknytning till de naturliga omgivningarna. I fasaden kombineras glas, vit fibercement och hållbart Kebony-trä, vilket ger en byggnad som passar in i det omgivande landskapet.

Villans stora fönster tar maximalt tillvara på det pittoreska landskapet och blickar ut mot ljuset som reflekteras från havsytan. Trots att huset är kompakt är det tillräckligt stort för en tvåbarnsfamilj med ett gästrum och vardagsrum vid havsnivå, ytterligare sovrum och tv-rum på andra våningen samt bastu och terrass på taket.

Här kan man sitta och gotta sig vid soligt väder, men kanske inte relax vid storm:)

Fakta och alla foton från kebony.com

Ja villa W är som en stor exklusiv husbåt där planerarna tagit fasta på att huset ska klara det Svenska ombytliga klimatet. Frågan är om det i framtiden även kommer att byggas billigare flytande bostäder vi storstädernas hamn utkanter. Ett intressant projekt iaf ur många synvinklar och villa W kommer säkert inte stå tom länge.

Personligen skulle jag inte vilja bo flytande, jag får känslan av vattenmadrass alá 80-tal, bra i teorin men inte i  den stormande praktiken :)

Vad gillar ni flytande hus, skulle ni vilja flytta in i villa W??

Keep it floating!

LOVE M

Liknande inlägg

  • Fuktskador – 5 tips hur ni slipper dem
  • Makalöst New England drömhus till salu i Onsala
  • Allt för bygg & trädgård hos Verktygshandlarn
  • Våtrumsgolv: 6 snygga trygga tips & råd
Jag heter Maria och driver bloggen Inredningsvis.se – bloggen som visar hur ni enkelt kan få det lyxigt hemma MEN billigt. Tips hur ni gör om hemma steg för steg samt massor av inredning inspiration att kopiera.


This post first appeared on Inredning, Dekor, Inspiration, Heminredning | Inredningsvis, please read the originial post: here

Share the post

Bostad – Flytande hus i den nya tidens anda

×

Subscribe to Inredning, Dekor, Inspiration, Heminredning | Inredningsvis

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×