Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Hett rabarbertips - så får du din rabarber snygg i uppläggningar


Blir du besviken över att få en muschig Rabarber när du tänker att det ska bli en snygg efterrätt? Att allt ser ut som en rabarberkräm istället för fastare bitar som ger ögat njutning...

Då ska du inte koka din rabarber i en kastrull. Utan bästa tipset är att lägga rabarbern på en plåt eller bleck i lagom bitar och skjuta in i ugnen på 175°C i ca 20 min eller tills den är mjuk. Skär i de bitar du vill servera innan du bakar dem i ugnen så blir det snyggt att lägga upp.

Krydda rabarbern med något gott som t ex vanilj, kanel, färsk ingefära eller grovmald kardemumma. Oväntat gott med t ex kardemumma, inte bara till dessert utan även tillbehör till kyckling eller kött.
Kika gärna här hur det kan se ut. Rabarber med grovt stött kardemumma. 

På bilden ser du en vit chokladkräm där chokladen är smält över vattenbad och sedan blandad med gräddfil. Ovanpå ligger rabarber och en nötcrunch med Socker Och en gnutta salt.
Återkommer med recept men en crunch gör du genom att låta nötter, socker och salt smälta i en stekpanna. Stjälp upp på ett oljat bleck. Låt svalna och hacka/dela till en lagom konsistens.
I crunchen kan du använda valnötter, cashew, hasselnötter, pecan eller mandel.

#19 #blogg100


This post first appeared on Kinnas Blogg - Mormors Mat, please read the originial post: here

Share the post

Hett rabarbertips - så får du din rabarber snygg i uppläggningar

×

Subscribe to Kinnas Blogg - Mormors Mat

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×