Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Primörpremiär med nässlor i smoothie


Tänk vad man kan göra med nässlor. Nässlor som anses som en hälsoväxt är fantastisk för både hår och hud. När du äter nässlor får du i dig vitamin A och C plus kalcium och magnesium. Har du blodbrist...ät då nässlor då de innehåller järn. Klorofyllen i nässlorna bidrar till att transportera syre och näring till cellerna i din kropp. Vill du hitta fler anledningar till att äta nässlor. Klicka då på länken där du hittar 7 anledningar till varför du ska ta vara på de små godingarna. De sticks visserligen men ta på handskar eller diskhandskar och klipp av de små skotten. Fortsätt att använda diskhandskarna när du sköljer, rensar och förväller nässlorna. Sen är de lagom att använda i smoothies mm.

Smoothie med nässlor
Förvällda nässlor
fryst bladspenat
hel ekologisk banan inkl skalet
fryst mango
en tumme ingefärga
röd chili ca 1/4 kanske lite mer
2-3 rejäla matskedar med kvarg
Mixa allt oc häll upp i glas. Toppa med frysta hallon (obs svenska då utländksa måste kokas för att vara säker för att inte få salmonella). Lägg på lite solroskärnor, pumpakärnor eller något annat du gillar som ger lite tuggmotstånd.

Varje dag har jag gjort nya toppingar med frysta bär som blåbär, hallon och strött över pumpafrön, solrosfrön eller något annat jag haft i skåpet. På den här smoothien har vi levt fram till lunch. inte illa, inte illa alls.


This post first appeared on Kinnas Blogg - Mormors Mat, please read the originial post: here

Share the post

Primörpremiär med nässlor i smoothie

×

Subscribe to Kinnas Blogg - Mormors Mat

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×