Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Kalsiyum EksikliÄŸi Belirtileri

Kalsiyum Eksikliği Belirtileri

Kalsiyum, insan vücudunun düzgün işleyişi için gerekli olan minerallerden biridir. Kalsiyum eksikliği, kırılgan / kırılgan kemiklere, kadınlarda osteoporoza, sinir sisteminin anormal uyarılmasına ve diğer problemlere neden olabilir. Bununla birlikte, bu eksikliğin erken teşhisi bu komplikasyonları önleyebilir. Kalsiyum, insan vücudunda bol bulunan bir mineraldir. Bu, iskeletin ana bileşenidir ve kemik ve dişlerimizin oluşumunda ve bakımında yardımcı olur. Kalsiyum kasların kasılmasında ve bazı hormonların ve enzimlerin salgılanmasında önemli rol oynamaktadır. Kan damarlarının genişlemesi ve daralması kalsiyuma bağlıdır, aynı zamanda kan pıhtılaşmasında önemli bir rol oynar. Bu mineral ayrıca kas kasılmaları ve rahatlama, sinir ve hormon fonksiyonu ve kan basıncı regülasyonu için gereklidir. Kısacası, kalsiyum vücudun işleyişinde çok önemli bir rol oynar, bu nedenle düzenli olarak yeterli miktarda tüketilmelidir. Doğal olarak kalsiyum içeren gıdalar arasında süt ve diğer süt ürünleri, yeşil, yapraklı sebzeler, deniz ürünleri, fındık ve kurutulmuş fasulye sayılabilir. Kalsiyum portakal suyu, kahvaltılık tahıllar, ekmekler ve diğer kuvvetlendirilmiş gıda ürünlerinde de Ca minerali yani kalsiyum bulunur. D vitamini, kalsiyum emiliminde çok önemli bir rol oynamaktadır. Emilen kalsiyumun büyük bir kısmı kemikler içinde, geri kalan kanda bulunur. Bu nedenle, kısa süreli kalsiyum eksikliği kemiklerde depolanan kalsiyum kullanılarak dengelenebilir. Ancak eksiklik şiddetli ve uzun sürerse, kemiklerdeki kalsiyum tükenmeye başlar ve bu da çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Kalsiyum eksikliği esas olarak iki şekilde oluşur. İlk olarak, diyet kalsiyum eksikliği yapabilir kişi diyet yaparken sınırlı besinler tüketir ve Ca minerali bulunmayan besinler tüketerek kilo vermeye çalışabilir. yani kaş yapayım derken göz çıkarabilir. Bunun için diyetlerin bilinçli yapılması ve doktor kontrolünde yapılması gerekir. İkincisi, hipokalsemi , kanda düşük serum kalsiyum düzeylerinin varlığıdır ve sıklıkla kronik hastalıklar ilaç kullanımı kaynaklı yan etkiler nedeniyle ortaya çıkabilir.

Kalsiyum Eksikliği Nasıl Anlaşılır

Kalsiyum eksikliği, belirgin küçük belirtilere odaklanarak da tespit edilebilir. Erken kalsiyum eksikliği bulguları kırılgan tırnaklar, kuru ciltler, dişlerin sararması, kas krampları, aşırı göz ağrısı ve halsizliktir. Soğuk havalarda terleme, kesin olarak düşük kalsiyum düzeylerinin bir başka belirtisidir. Genelde kalsiyum Ca eksikliği esas olarak iskelet sistemi ile de yakından ilgilidir.

Kadınlarda Kalsiyum Eksikliği

Vücuttaki kalsiyumun emilimi yaşla birlikte gittikçe azalır. Dolayısıyla, vücudun kalsiyum ihtiyaçlarını karşılamak için diyet yoluyla düzenli olarak kalsiyum alınmalıdır mesela Genç kızlarda kalsiyum eksikliği düzensiz adet-regl nedeni ile olabilir. Kadınlar belli bir yaştan sonra menopoza girerler. Genellikle 40 yaşından sonra bu dönem başlar. Ca eksikliği ve kemik erimesi bu yaşta ortaya çıkar.

Ca eksikliği,kalsiyum eksikliği, kalsiyum eksikliği tedavisi

The post Kalsiyum Eksikliği Belirtileri appeared first on Medcezir.net.



This post first appeared on Medcezir.Net - Teknoloji, Sağlık, Güzellik Ve B, please read the originial post: here

Share the post

Kalsiyum EksikliÄŸi Belirtileri

×

Subscribe to Medcezir.net - Teknoloji, Sağlık, Güzellik Ve B

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×