Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Nipun Seghal Journey from V26 to V41

 

GMAT_LogoIntroduction:  Congratulations on achieving a good score.

Question 1: Please share your GMAT score with us with the sectional break up?

Ans: I got 750 in GMAT and in quant I got 50 and verbal I got 41.

Question 2: Why and when did you decide to appear for the GMAT?

Ans :  Actually I wanted to progress in my career so I thought I will have to do an MBA probably because actually I am a civil engineer so I did not want to do an MS or M-tech. So MBA was the right thing so it was either CAT or GMAT. My brother has given CAT so I knew the experience that he went through so I didn’t want to go through that so I thought why not GMAT. SO I think it was last year in March I decided that I want to do an MBA. I gave my exam in MAY.

Question 3: Which business schools are you aiming for?

Ans: As of now I am not targeting any B school but yes may be in future. Then I think I will probably as anyone would want to an IVY B-school. As of now I have thought of any B-school. May be Gross, Columbia. Hopefully as they are top notch school so I will have to work hard for my applications.

Question 4: What has been your study pattern and style?

Ans: Actually initially before I came to jamboree I had given prep actually my brother told me just give one prep test and understand what your status is. So I give a test and I scored 600. Quant was still okay and I got 40+ score and verbal I got 26 so I was very disappointed because I thought my English is not that bad. It was a shock for me. So I thought I needed a help. So I came to jamboree and I took a demo class and then decided that you know this is the best thing I could do. So I took classes and Abha mam told me how to go about it so that what I followed it. Do this homework. Do it in one seating. Then I used to dedicate like 1 Hour. I took a FastTrack batch. I give one hour before class and after class. And in weekends I used to give like 3 hours. So 1 hour Mon to Thursday and 3 hours on sat I guess. That is what I followed.

Question 5: How was your experience at Jamboree?

Ans: I Loved it. Abha mam is the best. Score of 41 in verbal what I got is because of ABHA mam. It was huge jump from a score of 26 to 41 and achieved it in just 2 and half months.

Question 6: What were your weak and strong areas and how did Jamboree helped you to overcome them?

Ans: My Weakest point was RC, so reading comprehension was toughest because they are very long and boring. So I had to concentrate because I figured that I was just dozing of when I am practicing or attempting any RC question. So the strategy which mam told was really helpful. She told me to fetch those particular words and look that word location and ifs that word is not part of location than I should not be marking it as my answer so that kind of help because I have not to go through the whole RC passage, so I just selectively read those part and got the answers.

Question 7: How helpful was the study material offered as a part of the course?

Ans: It was very helpful because I didn’t anything accept the material which was given by Jamboree and In fact didn’t complete that also. The blue book I think I did only 1st few 100 question and after I was not left enough time to practice even more. So online sections and blue book only 100 question that is what I did.

Question 8:  Give us some tips or study secrets to prepare for the test?

Ans: I would focus in the classes because I have seen lot of student actually doze off in the classes. So if they are not paying attention so probably they will miss out something which is very important and I think each and every word that is said in the classes is very important because if you miss out on one thing you will never focus on that thing again.

Question 9: What is your message for other GMAT aspirants?

Ans : I think what people generally forget is that if you come for classes  they generally expect that somehow teachers will make them perform so it is not that. I am like if you have to score well you have to work hard. So you have to smart work you can’t run away from it. So I probably them to focus on those areas that they know they are weakest and get the answers. So it is not about doing all the questions it is about doing those question that you know you have make mistaken and figured that out.



This post first appeared on Jamboree Education – GMAT | GRE | SAT Prep Test & Tips, please read the originial post: here

Share the post

Nipun Seghal Journey from V26 to V41

×

Subscribe to Jamboree Education – Gmat | Gre | Sat Prep Test & Tips

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×