Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

DIY Soodataikina - korvaaja taikataikinalleMeillä ei vielä olla hiljennytty joulun odotukseen, vaikka blogi onkin ollut jo viikon hiljaisuudessa. Syy tähän on se, että tällä viikolla ajatukset ovat olleet ihan sekaisin, sillä meille on tulossa muutto ensi kuun puolivälissä! Sen takia blogi tulee olemaan todennäköisesti hiljaisempi seuraavan kuukauden ajan, mutta toivon todella, että aikaa riittäisi kunnolla myös tänne. Meillä kävi ihan mieletön tuuri ja nyt olenkin vähän onnesta sekaisin, sillä nyt yksi suurista unelmistani toteutuu kun muutamme vuokralle rivitaloon. Kannattaa unelmoida, kannattaa uskoa omiin unelmiin. Ne voivat tapahtua milloin tahansa ja täysin varoittamatta.

Nyt jaan teille ohjeen soodataikinaan, josta riittää iloa joulun ajalle niin isoille kuin pienillekin. Soodataikina on hyvä vaihtoehto taikataikinalle. Se sisältää yksinkertaisesti kolmea ainesosaa: maizenaa, ruokasoodaa ja vettä. Lopputulos on kestävä, uunia et tähän tarvitse ja ennen kaikkea minä rakastan sitä valkoista hieman kimmeltelevää pintaa, joka koristeisiin jää. Muutama vuosi sitten tein soodataikinasta useamman satsin joulukuusenkoristeita, mutta vasta nyt tämä tuli uudelleen mieleeni kun kurkkasin Mitä miehet haluavat joululahjaksi? -postausta. 
Soodataikina on siitä hyvä, että se sopii myös allergikko perheille ja valmista massaa on helppo työstää. Liian ohuita koristeita ei kannata tehdä, kuten minä tällä kertaa tein. Onnistuin rikkomaan  valmiin kuivuneen suosikki koristeeni, kun käytin lankaa laittaessa liian suurta voimaa. Voi kuitenkin Olla, että vielä korjaan tuon kaunokaisen pikaliimalla. Tein aina heti irtonaisella kuulakärkikynän päällä reiät ja liian reunaan ei niitä kannata tehdä. Meillä joulukuusen kimpussa on usein useampikin kissa ja oksat saavat kyytiä, joka tarkoittaa myös sitä, että koristeiden pitää olla vahvaa tekoa. Silloin aiemmin muuten me teimme kissojen tassuilla painalluksia soodataikinaan ja niistäkin tuli aika ihania!

Ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan löytyy kuvasta. Kuitenkin tässä vielä muutama huomio. Kun lisäät ainesosat kattilaan ja sekoitat ne on seos täysin löysää velliä. Kuumenna taikinaa miedolla lämmöllä, vähän fuskasin tässä ja pidin hetkellisesti levyä vähän kuumemmalla, että kattila lämpiäisi kunnolla ja sitten tiputin lämmön alaspäin. Taikina voi olla pitkäänkin löysää, mutta kun se alkaa kiinteytymään tapahtuu tuo vauhdilla ja saakin olla tarkkana, ettei massa mene liian kovaksi. 
Joka kerta olen ollut todella malttamaton jäähtymisen kanssa. Kostea liina päällä takaa sen, että taikina ei pääsee kuivumaan. Vaivaa hetki taikinaa isona palana ja sen jälkeen laita osa takaisin kostean liinan alle ja käytä taikinaa haluamallasi tavalla. Suosittelen itse leivinpaperin päällä tekoa, helpotti paljon koristeiden kuivumaan siirtämistä toisen leivinpaperin päälle. Jos massa tuntuu tarttuvan alustaan voit käyttää maissitärkkelystä kaulimisen apuna. Minä tein  nämä piparkakkumuotilla ja kuviot tällä kertaa Iittalan Kastehelmi tuikkukipolla, silikonisilla leimailuvälineillä ja pienellä kuusen oksalla. Nämä kuivuivat yhdessä yössä koviksi ja seuraavana aamuna laitoin langat paikoilleen. Lankana on paksumpi puuvillalanka, mutta kaunein kaikista on juuttinaru. 
Voi olla että nyt vihdoin pääsen aloittamaan joulun rauhallisen odotuksen, joten oikein ihanaa joulun aikaa sinulle ♥ 

Onko soodataikina sinulle tuttu?
This post first appeared on Turkooseja Unelmia, please read the originial post: here

Share the post

DIY Soodataikina - korvaaja taikataikinalle

×

Subscribe to Turkooseja Unelmia

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×