Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Kaksi luonnollista vartaloöljyä vertailussaVartalon kosteutus on minulla aina esillä, kiitos atooppisen ihoni. Luonnonkosmetiikan vartalovoiteista olen löytänyt monta hyvää tuotetta, joista ohuimmat toimivat kesällä hyvin kun taas talvella iho vaatii paksumpaa kerrosta ja oikeasti hoitavuutta. Jostakin syystä olen aina vierastanut ajatusta vartaloöljyistä.  Välillä on tullut kokeiltua iholle pelkkää kookos- tai avokadoöljyä ja en pitänyt siitä öljyisestä pinnasta, mitä niistä jää. Haluan, että tuote imeytyy suhteellisen nopeasti tai muuten tuote jää helposti käyttämättä. Kuitenkin nyt asioihin on tullut muutos, sillä olen testannut jo useamman kuukauden ajan kahta tuotetta, jotka ovat muuttaneet käsitykseni vartaloöljyistä täysin!

Sain niellä puheeni siitä etteivät vartaloöljyt imeydy nopeasti, kun lähdin testaamaan kahta eri vartaloöljyä hyvin erilaisilta merkeiltä: Ecoililta ja MOA:lta.  Ajattelin heti, että olisi kiva tehdä näistä pientä vertailua, sillä tuotteet Todella eroavat toisistaan kuin yö ja päivä. Yhtenäistä näissä oli se, että kumpikin imeytyvät iholle todella nopeasti ja jäljelle ei jää sitä öljyistä tunnetta, mistä tuskin kukaan meistä pahemmin nauttii. 

tuotteet Saatu Blogin Kautta testiin


Ecoilia valmistaa kotimainen yhden naisen yritys Vanilja Valencienne. Tuotteet ovat saaneet alkunsa hänen atoopikko pojasta, jolle hän lähti kehittelemään sopivia tuotteita ja siitä syntyi Ecoil öljyjen tuoteperhe. Tuotteet sisältävät luonnon öljyjä kasveista marjoihin ja hedelmiin, niissä ei ole säilöntäaineita, synteettisiä hajusteita, alkoholia tai vettä. Tuotteet ovat myöskin vegaanisia ja eläinkokeettomia, sertifikaateista löytyy Avainlippu-tuotemerkki ja FI-naturan sertifikaatti.

Ecoilin Vartaloöljy on todella huumaavan tuoksuinen, sillä tuoksu tulee verigreipin eteerisestä öljystä. Omaan nenääni tuoksu on todella hyvä eikä lainkaan liian voimakas, mutta nämä ovatkin makuasioita. Vartaloöljystä löytyy erilaisia siemenöljyjä (aprikoosia, kehäkukkaa, vesimelonia,  karpaloa), veriappelsiinin eteeristä öljyä ja e-vitamiinia, jotka yhdessä kosteuttavat ja ravitsevat ihoa tehokkaasti. Ainesosat ovat arvokkaita ja mielestäni on hyvä, kun niitä on käytetty tässä runsain mitoin. Uskonkin juuri tämän ravintorikkaiden öljyjen käytön takia tuotteen sopivan niin hyvin atooppiselle tai muuten herkälle iholle! Hyvä tietopankki käytetyistä öljyistä löytyy Ecoilin sivuilta.

Hintaa 100ml pullolla on Natural Elementsin kaupassa 35,80e (358e/l) ja vaikka se tuntuukin aika arvokkaalta, on riittoisuutensa takia tämä hyvä sijoitus herkkäihoiselle.
MOA - Magic Organic Apothecary puolestaan on brittiläinen yritys, jonka suurin hitti on Green Balm (ei ole vegaaninen, sisältää mehiläisvahaa). Lähdin tutustumaan sarjaan vegaanisen vartaloöljyn, kasvoöljyn ja bambuliinan muodossa, aiempaa kosketusta minulla ei sarjaan ollutkaan. Moalta löytyy Leaping Bunny -sertifikaatti ja vaikka tuotteet ovatkin 100% luonnollisia niin kuitenkaan niiltä ei luonnonkosmetiikan sertifikaattia ainakaan toistaiseksi löydy. 

MOAn Hello Sunshine Energising Body Oilin INCI:n lukeminen on yhtälailla todella miellyttävää puuhaa Ecoilin tapaan, sillä öljyssä ei ole mitään ylimääräistä. Öljyä kuvaillaan piristäväksi, raikkaaksi ja energisoivaksi - eikä mielestäni lainkaan suotta. Tuoksu on aika todella voimakas ja se tulee suoraan sitruunaruohon, maustemeiramin ja eukalyptuksen eteerisistä öljyistä. Voi olla, että tuo euklapytus on minulle tässä hieman liikaa, mutta tällä saa ainakin helposti aistit hereillä ja päivän lähtemään käyntiin. Moan vartaloöljystä löytyy auringonkukansiemenöljyä sekä sen kaverina rapsia, oliivia, seesamia, eukalyptusta, meiramia, sitruunaruohoa, mäntyä, piparminttua, ja siankärsämöä. INCI on Ecoilia vähän pidempi, mutta yhtä lailla tässä ei ole mitään ylimääräistä tai keinotekoista.

Moan öljy on edullisempi, maahantuojan Organic Youn verkkokaupassa 150ml pullossa 27e (180e/l). 
Olen käyttänyt näitä öljyjä nyt rinnakkain tämän syksyn. Nopeasti huomasin, että Ecoil nousi salavihkaa omaksi suosikikseni. Ecoilin vartaloöljyn tuoksu ei jää iholle pitkäksi aikaa, kun taas Moa jäi iholle paljon voimakkaammin, välillä jopa häiritsevästi. Kuitenkin kumpikin imeytyvät todella hyvin, pääosin olen käyttänyt näitä suoraan suihkun ja ihon kuivauksen jälkeen ja iho jää pehmeäksi ja kosteutetuksi. Moasta jää himpun verran öljyisempi pinta, mutta jos ihoa hieroo enemmänkin öljyämisen yhteydessä imeytyminen tehostuu. Kummankaan kanssa ei ole tarvinnut pelätä vaatteiden tai lakanoiden öljyyntymistä.

Ecoilin kanssa iho jää hieman pehmeämmäksi ja Ecoilin öljy on huomattavasti riittoisampaa kuin Moan, joka onkin suurin ero näiden öljyjen välillä! Ei siis kannata tuijottaa pelkkää litrahintaa, vaan tuotteen käyttöikää ja sitä mitä ihosi tarvitsee. Herkälle iholle, joka vaatii hoitoa, hellyyttä ja ravitsevuutta valitsisin Ecoilin, kun taas hierontaöljyksi tai rauhoittamaan kipeitä lihaksia voisi Moa olla sopivampi. Kuitenkin kumpikin näistä hoitaa tehtävänsä eli kosteuttaa, ravitsee ja suojaa ihoa. Eikö se olekin tärkeintä?

Vielä vähän visuaalisesta puolesta. Kun katsoo näitä kahta öljyä vierekkäin on Moan pullo todella kaunis muuten, mutta miksi sen täytyy olla muovinen?  Ecoilin pullo on lasia ja kiitos pumpun on sillä helppo annostella öljyä. Tosin koko vartalon öljyämisen aikana pumppua saa kyllä painella aika tiuhaan tahtiin, mutta tässä ei ole vaaraa yliannostelusta. Moan pullosta kaadettaessa on useampaankin otteeseen lorahtanut paljon enemmän mitä piti, joka varsinkin öljyämisen loppuvaiheessa on melko rasittavaa. Lasisella pumppupullolla Moa voisi toimia paremmin, joten tästä pisteet Ecoilille.
Pidin oikeasti kummastakin öljystä todella paljon ja ne muuttivat käsitystäni vartalonhoidosta öljyillä. Koin, että nämä imeytyivät nopeammin kuin usea paksumpi vartalovoide ja se yllättikin minut täysin. Öljyjen erot olivat pieniä ja lähinnä makuasioita, vaikka Moan tuoksu ei ollutkaan ihan minua varten. Se ei tee öljystä kuitenkaan yhtään huonompaa ja jos tykkäät raikkaista energisistä tuoksuista voi tämä olla sinulle unelma!  Vastaisuudessa täytyy suunnata useammin vartaloöljyjen luo -voiteiden sijaan, sillä sieltä voi löytyä todellisia helmiä kuten tämä kaksikko. 

Oletko sinä vartalovoiteiden vai -öljyjen fani?Tuotteet on saatu blogin kautta testiin.


This post first appeared on Turkooseja Unelmia, please read the originial post: here

Share the post

Kaksi luonnollista vartaloöljyä vertailussa

×

Subscribe to Turkooseja Unelmia

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×