Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

DIY Piparminttu eko siivoussuihke


Äidiltäni olen oppinut jo lapsena hyvän yleispuhdistussuihkeen ohjeen; loraus etikkaa, vähän astianpesuainetta ja loput vettä. Tällä kaavalla meninkin viime kevääseen asti, kunnes luin viime keväänä Kuiskauksia blogista, että mukaan voi heittää myös pari tippaa eteeristä öljyä tuomaan tuoksua! Kokeiluunhan se meni heti eteerisellä sitruunaöljyllä. Muutama kuukausi takaperin tilasin Limepop verkkokaupasta kokeiluun muutaman pullon eteerisiä öljyjä ja ostin piparminttua ajatuksena käyttää sitä johonkin aivan muuhun. Kuitenkin sattumalta sitä eksyi sitruunan sijaan kerran pulloon ja sen jälkeen olenkin ollut aivan myyty. Ihan törkeän ihana tuoksu! Jos  Mummi ja Minä Siivoussuihke - Polkkakarkki* on mieleesi on tämä edullinen vaihtoehto sille itse tehtynä. 

Mitä muuten tulee tuohon etikka + astianpesuaine yhdistelmään ei se haise etikalle, vaikka niin voisi ensialkuun kuvitella. Jos siis eteerisiä öljyjä ei teiltä löydy niin ei hätää, tuolla seoksella saa muutenkin puhdasta jälkeä aikaiseksi. Alkuun kun suihkuttaa etikka kyllä tuoksuu aavistuksen (ellei sitä kaada puolta pullollista, sitten voi voimakkaamminkin), mutta haju haihtuu nopeasti. Lisäksi tuolla kombolla meillä putsataan pinnat ikkunoista lähtien, eli mitään kymmeniä eri aineita et tarvitse kotisi puhdistukseen. Etikasta on muutenkin hyvin moneksi ruokasoodan kaverinaan! Eipä meiltä tällä hetkellä paljoa pesuaineita löydykään tiski- ja pyykinpesuaineiden lisäksi, ellei sitruunahappoa lasketa mukaan. Sitruunahapon kanssa tosin suosittelen todella suurta varovaisuutta, paljain käsin en sitä lähtisi käsittelemään. Suosittelen muuten lämpimästi astianpesuaineeksi ekologisia vaihtoehtoja joita ovat esimerkiksi Ecover, Lilly's Eco Clean, Attitude*, Ole Hyvä* ja Sonett.

PIPARMINTTU SIIVOUSSUIHKE

puristus astianpesuainetta
loraus etikkaa (vajaa desi)
loput vettä
muutama tippa haluamaasi eteeristä öljyä

ps. sitruunahappoa saa apteekista ja sillä kun pesee noin puolenvuoden välein astianpesukoneen sekä pyykinpesukoneen kuumassa lämpötilassa saa pesuainejäämät kyytiä ja kone kiittää ja kiiltää!

*affiliatelinkki


This post first appeared on Turkooseja Unelmia, please read the originial post: here

Share the post

DIY Piparminttu eko siivoussuihke

×

Subscribe to Turkooseja Unelmia

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×