Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

10 Trucuri să nu te îngraşi de Crăciun!

Ne aşteaptă doua săptămâni în care bucatele consistente nu vor lipsi de pe masă .Craciunul şi Revelionul înseamnă desfătare şi, pe bună dreptate, cine ar putea rezista carnaţilor, caltaboşilor, sărmăluţelor, piftiei sau fripturii cu sos şi, mergând şi mai departe, cozonacului apetisant? Ei, bine, nu zice nimeni să te abţii de la toate acestea, dar trebuie să mănânci cu moderaţie dacă vrei ca la începutul anului viitor să nu cântăreşti cu câteva kilograme în plus faţă de cât ai acum!

Pentru cei cu probleme de greutate, vin câteva reguli de bază pentru ca Sărbătorile să nu se sfârşească în mod neplăcut, cu câteva kilograme în plus pe cântar.Aşadar vă propunem un plan accesibil de menţinere a greutăţii în parametri normali, fără a vă priva de bunătăţi. In acelasi timp insa, este si un interval in care poti sa te ingrasi foarte mult si foarte rapid. Mancarea este peste tot, de la petrecerile la serviciu, la mesele in familie, iar tu nu reusesti sa te abtii si astfel iei in greutate.Ca sa treci mai usor peste perioada aceasta, dar in acelasi timp sa te bucuri de ea, urmeaza cele 10 trucuri pe care ti le recomandam pentru a te mentine in forma in ciuda ispitelor de pe masa.

1.Nu ocoliţi micul dejun! Regula este deja ştiută: o masă copioasă în prima parte a zilei vă va ţine departe de abuzurile alimentare de peste zi, mai ales dacă include proteine de calitate din ou şi iaurt.

2.Feriţi-vă de biscuiţi şi alte gustări calorice! Dacă vi se face foame între mese, nu aşteptaţi următorul festin fără să consumaţi nimic. Însă optaţi pentru câteva migdale sau un fruct în detrimentul dulciurilor hipercalorice.

3.Nu abuzaţi de sucuri dulci. Cu siguranţă, majoritatea gazdelor au pregătit pentru oaspeţi şi rezerve impresionante de băuturi dulci. Un pahar de poftă nu dăunează nimănui, însă dacă la finalul zilei aţi dat gata o sticlă, există riscul să fi dublat numărul de calorii consumat peste zi.

4.Consumaţi alcool cu moderaţie! Şi dacă se poate, opriţi-vă la un pahar de vin roşu sau de şampanie. Multe băuturi alcoolice cremoase au sute de calorii şi nu fac altceva decât să vă sporească pofta de mâncare.

5.Faceţi mişcare! Adică nu uitaţi de regula celor 30 de minute de mers pe jos în fiecare zi. Profitaţi de zăpadă, plimbaţi-vă, patinaţi, schiaţi şi aduceţi-vă aminte de copilărie, când frigul nu era deloc o corvoadă.

6. Nu combina carbohidraţi la aceeaşi masă cu proteinele (lasă felia de cozonac pentru a doua zi lângă cafea). Redu consumul de pâine şi micşorează porţia de cartofi de lângă friptură.

7. Consumă cat ma puţin alcool, acesta are multe calorii, dar niciun nutriment. Un pahar de vin roşu poate fi alegerea potrivită pentru o zi de sărbătoare.

8. Consumă friptură, cârnaţii şi salata de boeuf în prima parte a zilei, deoarece organismul arde mai repede grăsimile şi le transformă în energie.

9. Între mese alege să mănânci ananas proaspăt, acesta conţine bromelaina, o enzimă care descompune proteinele ajutând astfel la digestie.

10. Sărbătoreşte Crăciunul doar o dată .Este tentant să participi la toate mesele de Crăciun la care eşti invitat. Dar, ca să nu te îngrasi, e bine să refuzi câteva invitaţii sau să le comasezi sau, de ce nu, să inviţi familia şi prietenii la tine acasă. Dacă nu poţi refuza numeroasele invitaţii, mănâncă de fiecare dată cu moderaţie.

Te-ai mai linistit, acum ca ştii cum să nu te îngraşi de Crăciun? Ai grijă de alimentaţia ta ca să ai sărbători liniştite şi fără stres în privinţa acumulării kilogramelor în plus. Concentrează-te pe stabilirea unui echilibru între mâncare, activitate fizică şi distracţie. Gândeşte într-un mod realist. Nu încerca să ţii diete şi cure de slăbire în timpul sărbătorilor, pentru că nu vei reuşi să te stăpâneşti când vei vedea bunătăţile de pe masa de Crăciun. În schimb, caută să-ţi menţii greutatea şisă nu te îngraşi în această perioadă, pentru că îţi va fi dificil să revii la normal.

 

 

 This post first appeared on NATURAL PLUS | Suplimente Nutritive|Proteine | Nat, please read the originial post: here

Share the post

10 Trucuri să nu te îngraşi de Crăciun!

×

Subscribe to Natural Plus | Suplimente Nutritive|proteine | Nat

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×