Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cat de sanatoasa este salata de patrunjel

Salata de patrunjel contine acid folic din belsug, adica un nutrient important in preventia cancerelor. Are si multa vitamina C, pe care organismul nu poate s-o produca si nici s-o depoziteze. Vorbim despre patrunjel, vedeta verdeturilor.

Dr. Andreea Dragomirescu, nutritionist: "Orientativ, in privinta continutului de vitamina C, patrunjelul contine cam de 4 ori mai multa vitamina C decat portocalele. Si contine mai mult fier decat spanacul". 


Dr. Serban Damian, nutritionist: "Clorofila este unul dintre cei mai puternici antixodanti naturali care genereaza viata in interiorul celulelor plantelor, iar odata ajunsa in interiorul organismului uman genereaza acelasi lucru".

Fierul non-hemic din patrunjel se poate absorbi corect daca il combinati cu putina zeama de lamaie. De altfel, uleiul presat la rece si lamaia nu trebuie sa lipseasca din nici o salata. Substanta grasa vine cu alte beneficii.

Dr. Serban Damian, nutritionist: "Uleiul adaugat in salate faciliteaza absorbtia vitaminelor liposolubile care se gasesc in parte in legumele si verdeturile puse acolo".

Si nu ratati nici sucurile facute in blender in care puteti adauga patrunjel din belsug. Acesta se poate pune in orice mancare gatita, la finalul prepararii ca sa nu ii distrugeti vitaminele.


Dr. Andreea Dragomirescu, nutritionist: "Obtinem un suc care apoi se dilueaza cu putina apa si poate fi consumat zilnic si se poate face macerat, lasat in apa la temperatura camerei o noapte, apoi se strecoara si de bea apa"


This post first appeared on Eustache Si Muriel Posteaza Stiri Noi Cu Curaj In, please read the originial post: here

Share the post

Cat de sanatoasa este salata de patrunjel

×

Subscribe to Eustache Si Muriel Posteaza Stiri Noi Cu Curaj In

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×