Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Curs valutar. Isărescu, despre propunerile lui Dragnea: euro va ajunge la 7-8 lei. Reacții extrem de dure la adresa politicienilor

Cursul valutar ar putea lua foc. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a explicat, astăzi, ce se va întâmpla dacă cea mai recentă propunere venită din zona conducerii politice a țării s-ar pune în aplicare. Ar fi un adevărat dezastru pentru românii cu credite în euro și nu doar pentru ei.

Cursul valutar va lua foc, dacă România trece la consiliu monetar, aşa cum au propus voci din zona puterii politice. O spune chiar guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Oficialul Băncii Centrale a arătat că este posibilă trecerea la un consiliu monetar, adică un curs fixat, însă asta ar însemna ca acest curs să fie de 7-8 lei pentru un euro. “ Un consiliu monetar în România ar necesita, probabil, un euro de 7-8”, a declarant Isărescu.

Anterior, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, dăduse ca exemplu pozitiv Bulgaria, care are un curs de fix după criza majoră din 1997-1998 şi va adopta euro în 2022, cu doi ani mai devreme decât România. Politicianul s-a plâns atunci că BNR nu sprijină o astfel de măsură.

Isărescu, extrem de dur la adresa măsurilor Guvernului

Alte declaraţii importante ale lui Isărescu, de la prezentarea Raportului asupra inflaţiei

Despre atacurile asupra BNR: Jalnice!

Despre Darius Vâlcov, consilierul premierului

Dăncilă: Uite cine ne dă nouă sfaturi

Pentru că nici în Planul de trecere la euro nu e niciun damf de Vâlcov! Iar, după cum vorbeşte, n-a citit niciun raport al BNR. Dar tot comentează politica monetară!

Formulări din acestea că se joacă cineva cu dobânzile, că le manipulează, sunt mai mult decât periculoase. Ele pot fi tăiate de la rădăcină cu o simplă privire către teancul de rapoarte. Facem 4 rapoarte pe an şi facem asta de 13 ani. Este dureros că mulţi nici nu le citesc, dar ies în presă şi fac diverse acuzaţii.

Pe la sfârşitul anului şi începutul acestui an am asistat la un atac jalnic asupra BNR, inclusiv cu invective cum că nu suntem patrioţi.

S-a sărit la gâtul BNR în ceea ce priveşte cursul valutar, într-o manieră total neresponsabila. Chiar dacă au cerut prin postări caraghioase să fie cursul fix, asta nu se poate. Dar va daţi seama cât de porniţi erau să atace BNR.

Păi să vina cu o OUG şi să spunem să trăiască românii mai bine, să trăiască ca în Germania. Dacă nu le punem o taxă

Sursa : capital.roThis post first appeared on Blackjack's, please read the originial post: here

Share the post

Curs valutar. Isărescu, despre propunerile lui Dragnea: euro va ajunge la 7-8 lei. Reacții extrem de dure la adresa politicienilor

×

Subscribe to Blackjack's

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×