Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Vine școala, începe propaganda

Eu unul m-am plictisit de clișeul cu numărul de școli cu WC-ul în fundul curții. Unde am învățat eu, WC-urile erau de tip turcesc, în școli, însă băile erau de cele mai multe ori neîncălzite și nu văd o diferență prea mare. Ba mai mult, am locuit o bună perioadă din copilăria mea la casă și aveam WC-ul în fundul curții.

Dar dacă chiar vrem să discutăm cu adevărat despre problemele învățământului românesc, atunci hai să vorbim despre ideologizarea neoliberală a lui din ultimii 20 de ani. Hai să vorbim despre eșecul total al experimentului manualelor alternative. Hai să vorbim despre educația informală realizată în principal prin mass-media și să ne aducem aminte de ”cu mânuțele-astea două v-aduc milioane vouă” și toate aberațiile inoculate științific generațiilor “PRO-ști-e tot” de după ’90 de către starletele PRO TV și nu numai.

Dar știți ceva, să fiu scutit de toată propaganda cu privire la condițiile din școli. Fiindcă diferența nu a făcut-o și nu o va face niciodată confortul, ci profesorii și… cărțile citite. Pentru mine, adaug muzica ascultată și oamenii întâlniți. Doar că atunci când ”guru” culturii contemporane, văzuți ca model de mulți dintre tinerii frumoși și liberi, slujesc MUIA și SLUJIREA, te poți căca și pe o toaletă cu colacul încălzit, că tot analfabet funcțional ajungi. Sau cum ar spune o guristă prompteristă ajunsă și în manuale(!?!) … ”Se futu’!”

PS: În fundul curții, ai șansa să poți dezvolta o perspectivă.  În ”cușca” din școala de astăzi, ai neșansa să rămâi la un singur punct de vedere.

Autor: Dan Alexandrescu

Sursa: Dan AlexandrescuThis post first appeared on Blackjack's, please read the originial post: here

Share the post

Vine școala, începe propaganda

×

Subscribe to Blackjack's

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×